Upravo

[NOVO] Stigli najnoviji podaci, u koprivničkom Domu za starije pet novih zaraženih koronavirusom

Sada je potvrđeno da je još pet pozitivnih na koronavirus u županiji.

14:36h
0
Dom za starije i nemoćne osobe, Koprivnica // Foto: Matija Gudlin
Dom za starije i nemoćne osobe Koprivnica // Foto: Matija Gudlin

Na presici županijskog Stožera civilne zaštite u 12.15 sati objavljeno je kako nema novih slučajeva zaraze na području županije, nakon što ih je jučer ‘iskočilo’ čak šesnaest. No, napomenuli su kako danas očekuju rezultate nalaza još nekolicine testiranih osoba.

Sada je potvrđeno da je još pet pozitivnih na koronavirus u županiji.

– Obavještavamo javnost kako je pristigao dio rezultata testiranih uzoraka sa sumnjom na koronavirus izuzet tijekom jučerašnjeg dana u Domu za starije i nemoćne osobe Koprivnica. Potvrđeno je pet pozitivnih slučajeva COVID-19 infekcije, a riječ je o jednom zaposleniku te četiri štićenika Doma. U tijeku je daljnja epidemiološka obrada te poduzimanje svih potrebnih mjera u  svrhu zaštite zdravlja štićenika i djelatnika Doma.

Na području Koprivničko-križevačke županije do sada je ukupno zabilježeno 54 slučajeva oboljenja uzrokovanih koronavirusom dok je ukupan broj izliječenih porastao na 11 osoba.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije ovim putem još jednom apelira na građane da se pridržavaju svih propisanih općih mjera i uputa zaštite te da uz odgovorno ponašanje održavaju socijalnu distancu i brinu o higijeni kako bi situacija sa širenjem bolesti COVID-19 uzrokovane koronavirusom i dalje bila pod nadzorom – javljaju iz stožera.

čitam...