Informacije iz stožera

NOVO U koprivničkoj bolnici više nema pozitivnih na koronu, u samoizolaciji je 15 osoba

Osim toga, danas je u sklopu projekta „Zajednica u zajednici“ započela edukacija o provedbi epidemioloških mjera suzbijanja širenja COVID-19 infekcije među korisnicima i zaposlenicima sustava socijalne skrbi.

13:23h
0
Ilustracija
Ilustracija

U koprivničkoj bolnici više nema hospitaliziranih osoba pozitivnih na koronavirus.

Priopćio je to županijski Stožer civilne zaštite, koji je danas imao sastanak. Trenutno nema ni novih slučajeva zaraze. U samoizolaciji je 15 osoba.

Osim toga, danas je u sklopu projekta „Zajednica u zajednici“ započela edukacija o provedbi epidemioloških mjera suzbijanja širenja COVID-19 infekcije među korisnicima i zaposlenicima sustava socijalne skrbi. Projekt je pokrenuo Županijski Stožer civilne zaštite na prijedlog Tima za pomoć i nadzor u provedbi sprječavanja epidemije COVID-19 u koprivničkom Domu za starije i nemoćne osobe, a edukaciju provode djelatnici OB Koprivnica i županijskog Zavoda za javno zdravstvo.

– Kroz interaktivna predavanja i vježbe djelatnici ustanova za smještaj starijih i nemoćnih osoba, obiteljskih domova, trgovačkih društava, obrta, vjerskih zajednica te drugih pružatelja usluga smještaja starijih osoba kao i udomiteljskih obitelji, steći će dodatne kompetencije kako bi razina zaštite najugroženijeg dijela zajednica bila još veća – kažu iz Stožera.

čitam...