Evo tko dolazi

U novoj će godini koprivnička gradska uprava biti pomlađena, a Koprivničke vode uskoro dobivaju novog člana uprave

08:00h
0
Maja Marković, Ana Mlinarić, Tomislav Golubić, Sandra Sinjeri

Koprivnica će Gradska uprava s novom godinom dobiti novo lice. Gradonačelnik oko sebe planira okupiti nove ljude, a najavljene su brojne promjene.


Naime, već se neko vrijeme u kuloarima priča o imenima koja će nam uskoro voditi grad.

– U siječnju izlazi javni natječaj, a gradska će uprava biti pomlađena te ćemo napraviti sve da bude operativnija i efikasnija i naravno da su u tom smjeru neki novi ljudi dobrodošli –  rekao nam je o svojim planovima Mišel Jakšić.

Natječaj izlazi već 1. siječnja, a kako neslužbeno doznajemo, od izvora bliskog gradskoj upravi, Darka Ledinskog bi na mjestu pročelnika društvenih djelatnosti mogla zamijeniti Ana Mlinarić, sadašnja viša stručna savjetnica u ministarstvu Demografije. Ledinski bi pak trebao doći na mjesto Jakšićevog savjetnika.

Svečana sjednica Gradskog vijeća povodom Dana grada 03.11.2017. // Foto: Matija Gudlin
Maja Marković mogla bi biti nova pročelnica // Foto: Matija Gudlin

Novo je lice i vijećnica Maja Marković, inače zaposlena u Podravki, koja bi trebala voditi ured gradonačelnika. Nedavno izabran šef gradskog SDP-a Tomislav Golubić sjest će pak na čelo odjela za izgradnju grada.

Neki od pročelnika nastavit će obavljati svoju dužnost, a jedan će dio biti raspodijeljen druge poslove u gradskoj upravi.

Osim u gradskoj upravi, promjena će biti i u Koprivničkim vodama. Nakon što je nedavno na  mjesto direktora nakon dugogodišnjeg Josipa Pobija postavljen Zdravko Petras, uprava voda proširuje se na još jednog člana.

– Izmijenjen je društveni ugovor koji je stupio na snagu 6. prosinca prema kojem uprava može imati do tri člana. Do sada smo imali jednog člana, direktora, koji postaje predsjednik Uprave. Radi se o popunjavanju mjesta. Natječaj je objavljen danas i traje osam dana – rekla nam je Maja Hleb, prva žena Komunalca. Tako je, naime, odlučeno na prošlotjednoj skupštini Koprivničkih voda, a koju čine M. Hleb i gradonačelnik Mišel Jakšić.

Napomenula je da je razlog proširenja uprave uznapredovali projekt algomeracije Koprivnica, koji bi se trebao aplicirati na fondove Europske unije.

Sandra Sinjeri // Foto: Matija Gudlin
Sandra Sinjeri // Foto: Matija Gudlin

– Projekt sada ulazi u završnu fazu, radimo reviziju, radi se studija isplativosti, a njegova je vrijednost od 40 do 50 milijuna eura. Za praćenje i provođenja toga ne može biti zadužena samo jedna osoba koja je do sada bila direktor, koji mora voditi operativu, strateški razmišljati i još voditi jedan takav značajan projekt. Zato smatramo da upravu treba povećati za još jednog člana – zaključila je M. Hleb.

Kako se već neko vrijeme u Komunalcu šuška o dolasku Sandre Sinjeri (SDP), bivše ravnateljice bolnice, upravo bi ovo mogla biti funkcija na koju će ona zasjesti.

– Ne bih to željela komentirati – kratko nam je rekla Maja Hleb.

Podsjetimo, S. Sinjeri je nakon promjene državne vlasti na čelu bolnice zamijenio HDZ-ov Mato Devčić.

čitam...