Zaskočio ga s leđa

Nynkeu: U Koprivnici sam kao doma, napad je izolirani slučaj

12:33h
0

100123-nynkeu-mKamerunski nogometaš Nicolas Niverge Nynkeu, kojeg je prošle subote iz rasističkih pobuda napao nepoznati 19-godišnjak, osjeća se dobro i ne želi tom incidentu pridavati veliku pozornost.

– Nažalost, takva su vremena, svugdje ima svakakvih ljudi. U Koprivnici sam inače odlično prihvaćen, ovdje se osjećam kao doma, stoga samtram da je ovaj napad samo izolirani slučaj. Koprivnicu i dalje smatram mirnom i prijateljskom sredinom i nisam se uplašio zbog ovog napada, te i dalje namjeravam ovdje ostati i igrati nogomet za Slaven Belupo – izjavio je Nynkeu.

„Hrabri“ ga je napadač prošle subote u Dugoj ulici zaskočio s leđa, udario ga je letvom u zatiljak, nakon čega je Nicolas potrčao i okrenuo se. Vidio je maskiranog mladića s letvom u ruci. Nakon što ga je uspio još jednom udariti u ruku, napadač je pobjegao jer je ugledao policijsko vozilo. Kamerunski je nogometaš policajcima odmah rekao što se dogodilo, ali napadač je uspio dati petama vjetra. Ipak, nije dugo uživao na slobodi, u četvrtak ga je policija uhitila, a u petak privela istražnom sucu Županijskog suda u Koprivnici.

Nynkeu je u Slaven Belupo stigao pred godinu i pol iz Hrvatskog dragovoljca, a prije toga igrao je za Croatiju-Sesvete i sinjski Junak. Nigdje u Hrvatskoj u protekle četiri godine nije imao problema, ovo je bio prvi napad na njega.

čitam...