O imenovanju v.d. ŽUC-a // Koren: Sada može doći obećanih 30 milijuna Ledinski: Novac će doći, ali malo teže bez ravnatelja

13:04h
0
Boris Majerus (drugi slijeva) // foto: arhiva

Prošlotjednu novost prema kojoj je Upravno vijeće Županijske uprave za ceste imenovalo zaposlenika te ustanove Borisa Majerusa vršiteljem dužnosti ravnatelja, komentirao je i župan Darko Koren. Zadovoljan je odlukom, a kako i ne bi bio kad je odlučeno upravo ono što je cijelo vrijeme skupštinske krize, sazivanja sjednica koje nisu uspjele doći do kvoruma – i tražio.

– Ja sam i prije nekoliko mjeseci predlagao da na takav način premostimo ovaj period do novog saziva Županijske skupštine, da jednostavno nova Skupština nakon izbora donese odluku o novom ravnatelju. Dakle, tada se to nije prihvatilo kao rješenje – rekao je Koren.
Vratio je lopticu protukandidatu za župana, SDP-ovom Darku Ledinskom.

– Sada se mogu ostvariti sva ona obećanja naših dužnosnika, koji su na visokim pozicijama u Zagrebu, koji su kada se nismo mogli dogovoriti na neki način sijali paniku, rekavši da je osigurano 20 ili 30 milijuna kuna u Cestama, u Ministarstvu i da prijeti velika opasnost da to propadne jer nismo imenovali ravnatelja ŽUC-a pa ih ja pozivam da onda krenu s tim obećanjima i počnu dovoziti te milijune u županiju – kaže Koren.

Zamjenik ministrice socijalne skrbi i mladih Darko Ledinski kaže da će to ipak malo teže ići, jer su isključivo zbog samovolje župana Korena morali pribjeći vatrogasnoj mjeri imenovanja vršitelja dužnosti ravnatelja ŽUC-a.

– Nije to sasvim tako jednostavno, dakle na taj način je samo u ovom trenutku jedna potpuno konfuzna situacija koju su izazvali HDZ i HSS malo smanjena i dovedena i dovedena u relativnu normalu, koliko se to uopće moglo učiniti – kaže Ledinski. Na vršitelju dužnosti ne mogu biti strateške odluke, veli Ledinski, no ipak puno očekuje od skore posjete ministra prometa Siniše Hajdaša Dončića.

– Najavljujem njegov posjet najvjerojatnije 11. svibnja, takav je dogovor da će se tada pojaviti. Osnovne teme će biti brza cesta, 2. kolosijek željezničke pruge i elektrifikacija postojećeg kolosijeka i investicije u županijske ceste, dakle sam ŽUC. Moći ćemo iz prve ruke čuti odgovore, na sreću, zahvaljujući odličnoj suradnji s resornim ministarstvima, to je još jedan moj prijatelj, dakle ja imam u Vladi RH piuno prijatelja – kazuje Ledinski.

SDP-ov doministar i koalicijski kandidat za župana Ledinski ne sumnja da će najavljeni novac doći u podravsko-prigorski ŽUC.

izvor: radio-drava.hr

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW