tradicija

OBAVIJEST Prometnice u širem središtu grada u petak se zatvaraju, branitelji mimohodom obilježavaju svoj dan

BIt će zatvorene Ulica Mihovila Pavleka Miškine, Ulica Frana Galovića i Florijanski trg

14:11h
0
dan branitelja
Dan branitelja // Foto: Sonja Badalić

Koprivnički branitelji i Koprivničanci u petak će se tradicionalno prisjetiti dana kad je mirnim putem preuzeta koprivnička vojarna. Povodom proslave 31. obljetnice preuzimanja Vojarne i Dana koprivničkih branitelja, u petak će se održati svečani mimohod stoga je iz gradske uprave stigla obavijest o privremenom zatvaranju prometnica.

Na snazi će biti privremena regulacija prometa od 11 do 11.30 sati na dijelu državne ceste D41 u Ulici Mihovila Pavleka Miškine, Ulice Frana Galovića i Florijanskog trga. Istovremeno će se za promet privremeno zatvoriti Florijanski trg u vremenu od 11 do 12 sati.

Program obljetnice preuzimanja Vojarne u Koprivnici i Dan koprivničkih branitelja započinje u 9.30 sati Svetom misom za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje u Župnoj crkvi Svetog Nikole biskupa. Potom slijedi polaganje vijenaca kod „Križa života“ na prostoru bivše Vojarne „Ban Krsto Frankopan“ i prigodno obraćanje.

dan branitelja
Dan branitelja

Svečani mimohod pripadnika ratnih postrojbi HV-a, Policije i Udruga proizašlih iz
Domovinskog rata predviđen je za 11 sati, a krenut će od bivše Vojarne do Florijanskog trga. Organizatori napominju da će se mimohod kretati ulicom Mihovila P. Miškine do semafora, a potom ulicom Frana Galovića do Florijanskog trga.

Polaganje vijenaca kod „Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog
rata” na Florijanskom trgu planirano je za 11.30, nakon čega će se u Domu mladih održati Svečana akademija.

– Za sve koji žele sudjelovati u prigodnom programu kod „Križa života“ na prostoru bivše Vojarne, organiziran je autobusni prijevoz. Autobus će po završetku mise biti kod sportske dvorane „Branimir“ u Školskoj ulici. Polazak je predviđen oko 10 sati. Planirano vrijeme odlaska do Florijanskog trga nakon završetka ceremonije oko 11 sati s parkirališta ispred Kampusa, bivše Vojarne – poručili su iz Grada.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW