Obilježen Dan planeta Zemlje [video]

09:02h
0
Gradonačelnik Mršić sa suradnicima je prošetao stazama zdravlja; Foto: Ivan Brkić

Na glavnom gradskom trgu u povodu obilježavanja Dana planeta Zemlje organiziran je bogat i zanimljiv program. Gradonačelnik Zvonimir Mršić sa suradnicima je obišao sve štandove izlagača, a potom je sa svojim zamjenikom Draženom Prosom, Majom Ištvan Krapinec, pročelnicom Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša i ostalim suradnicima krenuo u šetnju Nemčićevom ulicom i Ulicom Đure Basaričeka.

Šetnja stazama zdravlja

Šetnja stazama zdravlja dio je projekta ACTIVE ACCESS. Cilj šetnje bila je procjena planiranih Koprivničkih staza zdravlja. Pješačka procjena dio je zajedničkog osmišljavanja potrebnih sadržaja i prilagodbe infrastrukture potrebi kvalitetnih pješačkih staza, pogodnih za sve korisnike.

100422_dan-planeta1Polaznici COOR Podravsko sunce procjenjivali su pak predloženu stazu nade i Stazu mladosti zajedno s mališanima iz DV Smiješak. Grad je predstavio i projekt INTENSE orijentiran na energetsku efikasnost u zgradarstvu.

Predstavila se brojna poduzeća, udruge i obrti

Regionalna energetska agencija REA u svom promotivnom, edukativnom i savjetodavnom djelovanju predstavila je brojna poduzeća i organizacije: Viessmann, Solar – Ing, Eko vrećice i brojne druge.

Gradsko komunalno poduzeće Komunalac predstavilo je svoj program zelenih otoka i razdvajanja otpada. Uz to, u COOR Podravsko sunce danas je uz pomoć stručnjaka iz Komunalca uređeno kompostište na koje su u COOR- u jako ponosni.

Old timer klub Biciklin na osebujan je način promovirao biciklizam. Veleposlanstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske u Republici Hrvatskoj predstavilo je program 4C i promoviralo platnene vrećice.