Obilježen Dan općine Kloštar Podravski

10:47h
0
Foto: www.kckzz.hr

Prošlog vikenda obilježen je Dan općine Kloštar Podravski kojem je prisustvovao i zamjenik župana Darko Sobota. Obilježavanje Dana Općine započelo je u petak 20. ožujka polaganjem vijenaca poginulim braniteljima Domovinskog rata u Parku hrvatskih branitelja.

Središnji događaj bila je svečana sjednica Općinskog vijeća općine Kloštar Podravski na kojoj je načelnik Siniša Pavlović podnio Izvješće o proteklom razdoblju o realiziranim projektima te najavio aktivnosti za ovu godinu.

Zamjenik Sobotau svom obraćanju svim mještanima čestitao je njihov Dan te izrazio želju da i dalje ustraju u svojim planovima unapređenja te podizanja kvalitete življenja na području Općine i dodao:

– Načelnikovo Izvješće potvrđuje kako prošla godina nije bila laka, ali ono što je vidljivo je da se ulagalo ravnomjerno u sva naselja na području Općine što je cilj i za ubuduće. Upravo je Općina Kloštar Podravski primjer jedinice lokalne samouprave u kojoj za konstruktivni rad i zajedništvo ne postoje preprekeza ostvarenje manjih, ali i većih kapitalnih investicija – rekao je zamjenik Sobota.

U večernjim satima gosti i uzvanici mogli su uživati u folklornoj manifestaciji, standup komediji Vida Baloga te humanitarnoj akciji za dječaka Josipa Frigana iz Dinjevca pod nazivom „Ples srca” uz tamburaški sastav” Mjesečina”.

U subotu je održana koncelebrirana Sveta misa u Župnoj crkvi Sv. Benedikta i Žalosne gospe, a nakon miseorganiziran je nogometni turnir „Memorijal poginulim hrvatskim braniteljima”, takmičenje u kuhanju gulaša za mještane Općine te izložba vina koja je održana u Društvenom domu za vinogradare s područja Općine i okolice.

Posljednji Dan proslave, u nedjelju završioje izložbom slika „Proljetne bujice” udruge „Kloštranska paleta” te sajam starina i domaćih proizvoda uz degustaciju proizvoda pekare „Dergez” i OPG-a s područja Općine.

Izvor: www.kckzz.hr 

čitam...
Loading...