Obilježen dan Štaglinca

11:58h
0
Foto: www.koprivnica.hr

U sklopu obilježavanja Dana naselja Štaglinec, koprivničkog prigradskog naselja, organizirane su brojne manifestacije.

U subotu, 2. kolovoza održani su tradicionalni 15. Bapski susreti u organizaciji Udruge žena Proljeće Štaglinec. Organizatorice bapskih susreta pobrinule su se za dobru zabavu te su organizirale natjecanja u raznim „disciplinama”- mlinčenjak, otpuši me nježno i pristojni stihovi, koje su okupljene nasmijale do suza.

Kako su istaknule organizatorice cilj Bapskih susreta je pregršt dobre zabave i smijeha, ali i okupljanje žena u pomalo zaboravljenim starinskim igrama.

U jednoj od disciplina- puhanju brašna okušao se i zamjenik gradonačelnice Mišel Jakšić.

Nedjelja je u Štaglincu bila rezervirana za najvažniju sporednu stvar na svijetu-nogomet. Na nogometnom igralištu održan je Vatrogasni nogometni turnir prijateljstva na kojem su sudjelovala vatrogasna društva Zlatar, Gotalovo, Granešinski Novaki, Batinske, Baranjsko Petrovo Selo, Štaglinec, te djelatnici JVP Koprivnica i Gradske uprave Koprivnica. Prvo mjesto na održanom turniru osvojila je ekipa Gradske uprave Koprivnica, drugoplasirani bili su domaćini- DVD Štaglinec dok su treće mjesto osvojili članovi JVP Koprivnica.

U sklopu obilježavanja dana naselja Štaglinec danas, 4. kolovoza u Štaglincu održat će se ljetno kino.

Na Dan naselja Štaglinec, 5. kolovoza održat će se Procesija kroz naselje od raspela do Društvenog doma, Sveta Misa u Društvenom domu, Pokazna vatrogasna vježba DVD te turnir u belotu za goste i mještane.

Izvor: www.koprivnica.hr 

čitam...