Obilježen Međunarodni dan civilne zaštite i županijski Dan zaštite i spašavanja

14:36h
0
Skec je Korenu na svečanoj sjednici poklonio knjigu // foto: Ivan Brkić

Povodom Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana zaštite i spašavanja Koprivničko-križevačke županije, koji se obilježava 1. ožujka, u zgradi Županije u srijedu je održana svečana sjednica. Pročelnika PUZS-a Koprivnica Ivana Skeca i ostale obnašatelje visokih dužnosti DUZS-a u prostorijam županije dočekali su pročelnica odjela za zdravstvo i skrb Branka Cuki, zamjenik župana Ivan Pal te naravno župan Darko Koren koji je u uvodnim rečenicama pohvalio sve zaposlenike ove organizacije koja uvijek mora biti u stanju pripravnosti.

– Drago mi je da smo se i ove godine okupili da obilježimo djelovanje jedne organizacije koja je pojam plemenitosti u društvu i koja je u nekoliko godina djelovanja spasila određen broj ljudskih žvota. Na svu sreću može se reći da živimo na prilično mirnom području, ali isto tako moramo naglasiti kako je ova organizacija uvijek spremna za sve vrste intervencija i da se građani ove županije uvijek mogu pouzdati u rad zaposlenika Uprave za zaštitu i spašavanje – rekao je Koren.

 

Na njegove riječi nadovezao se i pročelnik koprivničke Uprave Ivan Skec te je nadodao kako se riječi zahvale moraju uputiti i policiji i vatrogascima koji također sudjeluju u mnogim intervencijama.

– Kolege iz policije i vatrogastva redovito su s nama na terenu. Možemo reći da smo svi mi ista ekipa i tu ne treba posebno nikoga izdvajati – objasnio je Skec te rekao nešto više o podacima iz prošle godine.Sjednici su nazočili i obnašatelji visokih dužnosti DUZS-a // foto: Ivan Brkić

– U 2010. godini od strane župana Korena proglašeno je sedam elementranih nepogoda, a vjerujem da se svi dobro sjećamo poplava koje su nam uzrokovale najviše poteškoća. U tim proglašenim nepogodama zabilježeno je preko 50 mlijuna štete, a od 25 lokalnih samouprava koliko ih broji županija, čak njih 19 je bilo pogođeno raznim nesrećema. Kao što je rekao župan, živimo na području u kojemu, na sreću, ne bilježimo previše ljudskih žrtava, već se uglavnom radi o materijalnim nepogodama – zaključio je Skec te predao Korenu kao poklon knjigu o podacima centra 112 za 2010. godinu. 

Na kraju naglasimo podatak da je u protekloj godini preko tri tisuće školaraca sa područja županije educirano na koji broj i kome se moraju obratiti u slučaju nepogoda ili nesreća.

čitam...