Obilježena 17. godišnjica Zavoda za javno zdravstvo

10:43h
0
Obilježena 17. godišnjica Zavoda za javno zdravstvo

U novim prostorima Zavoda za javno zdravstvo u zgradi nekadašnje „stare interne“ obilježena je 17. godišnjica rada te ustanove. Ravnateljica Draženka Vadla u svojem se govoru osvrnula na skromne početke rada Zavoda te izdvojila tri datuma koja su iznimno unaprijedila rad.

– U studenom 2006. prva laboratorijska služba Zavoda preseljena je u centralni laboratorij, a u kolovozu 2010. primljen je certifikat kojim se potvrđuje akreditacija laboratorija. Ipak najvažniji je svakako 5. veljače 2011. kada su sve službe Zavoda preseljene u nove, adekvatne i preuređene prostore zgrade „stare interne“ u krugu koprivničke Opće bolnice – kazala je Draženka Vadla.

 

Čestitajući svim zaposlenicima godišnjicu, župan Darko Koren im je zahvalio na dosadašnjem trudu i zalaganju te naglasio kako je svaka kuna uložena u materijalne preduvjete za rad ovog Zavoda dvostruko vraćena.

– Može se slobodno reći da još niste niti punoljetni, a već imate svoj dom. To samo argumentira kako nam je zdravstvo jedan od prioriteta u razvoju Županije. S radom u novim prostorima počinje i novi ciklus u samom radu ustanove, a ja ne sumnjam da će to biti i dobra osnova za nadolazeće standarde kojima ćemo se morati prilagoditi u EU – rekao je župan Koren.

Uz župana, njegovog zamjenika Ivana Pala i pročelnicu Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Branku Cuki, svečanosti su bili nazočni i ravnateljica Doma zdravlja Terezija Kolar te ravnatelj županijskih ljekarni Dragutin Korošec.