ZADRŽAVANJE I PRIVLAČENJE MLADIH

Obitelj čiji su korijeni u Legradu kupila je kuću od Općine i vratila se u svoje mjesto, Sabolić najavio drugi krug prodaje nekretnina

Uz kuću, prodano je i jedno građevinsko zemljište.

18:30h
0
Foto: opcinalegrad.hr

Pisali smo o tome kako Općina Legrad, koju predvodi načelnik Ivan Sabolić, radi na zadržavanju mladih, doseljavanju novih obitelji i rješavanju nepotrebnih nekretnina.

Kao što je najavio, uslijedio je natječaj za prodaju nekretnina s identičnim ciljevima. Službeno otvaranje ponuda za 19 nekretnina koliko se nalazilo na popisu javnog natječaja obavljeno je prošli tjedan. Potvrdio nam je kako su prodane dvije – jedna kuća i jedno građevinsko zemljište.

Županijska skupština - tema Piškornica
Ivan Sabolić // Foto: Ivan Brkić

– Početkom sljedeće godine održat će se i drugi krug koji ćemo pojednostaviti kako bi se ljudi lakše prijavili. Na natječajima ovakvoga tipa najčešće se prodaje otprilike toliko nekretnina. Teško je očekivati više, iako će se one polako rasprodati. Jednostavno, nekretnine su Općini teret jer ih moramo održavati. S druge strane, dobra su prilika za nekoga da u njima stanuje i da dođu novi stanovnici – objasnio je Sabolić.

Potvrdio je kako je riječ o obitelji čiji se korijeni nalaze u Legradu i koja se sada vraća u isti. U skoroj budućnosti potpisat će ugovor, ući u kuću i raspolažući nekretninom okrenuti novu stranicu u životu.

čitam...
Loading...