Objavljen natječaj za auto cestu od Gradeca do Sokolovca

16:49h
0
cesta

090216-cesta-mNa početku novog radnog tjedna koprivničko-križevački župan Darko Koren s neskrivenim je zadovoljstvom objavio da je u Narodnim novinama koje nose današnji datum – 16. veljače, objavljen natječaj za izgradnju objekata na budućoj auto cesti A-12, dionica Gradec – Sokolovac.

– Dakle i službeno je objavljeno ono što smo već najavljivali posljednjih dana, a to je objava natječaja buduće auto ceste od Gradeca prema nama, izvijestio je Koren.

Natječaj je otvoren do 3. travnja, pa koprivničko-križevački župan vjeruje da će – kao što su odgovorni i najavljivali – radovi na izgradnji te dionice početi krajem travnja. Kako će potrajati otprilike dvije godine, župan Darko Koren je uvjeren da će u drugoj polovici ili koncem 2010. biti moguće pustiti je u promet.

Realizacija dugoočekivane brze poveznice Podravine pa i mađarske granice s hrvatskom metropolom odvijat će se u dvije faze, stoga će se tijekom građevinskih radova na dionici Gradec – Sokolovac pripremati realizacija druge, završne etape. Investitor ovog državnog kapitalnog projekta su Hrvatske autoceste.

Izvor: www.radio-koprivnica.hr