Projekti Turističke zajednice

Obnova trekking staze i dovršenje biciklističkog trokuta u Pitomači

11:24h
0
Foto: pitomaca.hr

Ukupna vrijednost oba projekta je oko 56 tisuća kuna.

Turističkoj zajednici općine Pitomača odobreno je sufinanciranje dvaju projekata od strane Hrvatske turističke zajednice, a koji su bili prijavljeni na Javni poziv za dodjelu potpora turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima u 2016. godini.


Odobreno je sufinanciranje projekta Trekking staza Banov brod, a koji uključuje aktivnosti uređenja i označavanja nove trekking staze koja će se protezati od centra Pitomače do rijeke Drave, od Lenišća kroz šumu Banov brod do rijeke Drave.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 24.065 kuna, a odobreni iznos potpore od HTZ-a je 10.000 kuna, odnosno 41,55% od ukupne vrijednosti projekta.

Nadalje, odobren je i projekt Dovršenje biciklističkog trokuta Pitomača-Bjelovar-Đurđevac-Pitomača, a koji uključuje aktivnosti označavanja i promocije neoznačenog dijela biciklističke rute Pitomača-Bjelovar (od Pitomače preko naselja Dinjevac, Kloštar Podravski, Kozarevac, Šandrovac do Banovog stola).

Ukupna vrijednost projekta iznosi 32.637,50 kuna, a odobreni iznos potpore od HTZ-a je 10.000 kuna, odnosno 30,64% od ukupne vrijednosti projekta.

čitam...