Obnovljene liste poreznih dužnika // U Podravini i Prigorju 503 dužnika manje na listi

17:48h
0
ilustracija

Kao što je bilo najavljeno, prošlog ljeta objavljen popis građana, obrta i tvrtki dužnih državi poreze redovito se obnavlja, a s posljednjim izmjenama datiranim zadnjim danom siječnja puno je novosti u listama za Koprivničko-križevačku županiju.

Možda najznačajnija među njima je u popisu građana čiji je dug veći od 15 tisuća kuna; na njemu se prošlog srpnja nalazilo više od pet tisuća Podravaca i Prigoraca, a šest mjeseci kasnije ta se brojka smanjila za točno 503 dužnika.

Poreznih dužnika među fizičkim osobama koje obavljaju djelatnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji otprilike je isti broj kao i kod objave prvog popisa, a među njih 180-tak prvo mjesto s iznosom koji premašuje tri milijuna kuna drži Smiljana Blažek iz Koprivnice, koja nije novo ime, no iznos duga je uvećan za više od 300 tisuća kuna.

Među tvrtkama podravsko-prigorsku listu i dalje predvodi kalinovački Inženjer Branko Međurečan, čiji je ukupni iznos duga porastao za 600 tisuća kuna, pa sada premašuje 13 milijuna, a drugi je s 8,8 milijuna kuna potraživanja križevački Čelik u stečaju.

Na popisu preko milijun kuna duga 39 je tvrtki iz našega kraja, od trećeg mjesta pa na dalje Rosi i Energetika – servis – klima iz Koprivnice, Kopring iz Kalinovca, Mopar i Monolit iz Križevaca, Poler iz Molvi i tako sve do 117-og mjesta. Tvrtki koje duguju preko 300 tisuća kuna, što je bila granica za uvrštenje na popis zvan i stup srama, prije šest mjeseci bio je duži za 15-tak imena. Među dužnicima više nema E-TWO-ENERGY, koja je prošlog ljeta s preko 11 milijuna kuna bila u vrhu liste, a koja je očito riješila dugovanja prije nedavnog početka gradnje bioenergane na drvnu sječku u Koprivničkom Ivancu.

tekst: Radio Drava