Obnovljene liste poreznih dužnika // U Podravini i Prigorju 503 dužnika manje na listi

17:48h
0
ilustracija

Kao što je bilo najavljeno, prošlog ljeta objavljen popis građana, obrta i tvrtki dužnih državi poreze redovito se obnavlja, a s posljednjim izmjenama datiranim zadnjim danom siječnja puno je novosti u listama za Koprivničko-križevačku županiju.

Možda najznačajnija među njima je u popisu građana čiji je dug veći od 15 tisuća kuna; na njemu se prošlog srpnja nalazilo više od pet tisuća Podravaca i Prigoraca, a šest mjeseci kasnije ta se brojka smanjila za točno 503 dužnika.

Poreznih dužnika među fizičkim osobama koje obavljaju djelatnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji otprilike je isti broj kao i kod objave prvog popisa, a među njih 180-tak prvo mjesto s iznosom koji premašuje tri milijuna kuna drži Smiljana Blažek iz Koprivnice, koja nije novo ime, no iznos duga je uvećan za više od 300 tisuća kuna.

MARKETING EPODRAVINA.HR

Među tvrtkama podravsko-prigorsku listu i dalje predvodi kalinovački Inženjer Branko Međurečan, čiji je ukupni iznos duga porastao za 600 tisuća kuna, pa sada premašuje 13 milijuna, a drugi je s 8,8 milijuna kuna potraživanja križevački Čelik u stečaju.

Na popisu preko milijun kuna duga 39 je tvrtki iz našega kraja, od trećeg mjesta pa na dalje Rosi i Energetika – servis – klima iz Koprivnice, Kopring iz Kalinovca, Mopar i Monolit iz Križevaca, Poler iz Molvi i tako sve do 117-og mjesta. Tvrtki koje duguju preko 300 tisuća kuna, što je bila granica za uvrštenje na popis zvan i stup srama, prije šest mjeseci bio je duži za 15-tak imena. Među dužnicima više nema E-TWO-ENERGY, koja je prošlog ljeta s preko 11 milijuna kuna bila u vrhu liste, a koja je očito riješila dugovanja prije nedavnog početka gradnje bioenergane na drvnu sječku u Koprivničkom Ivancu.

tekst: Radio Drava

čitam...