Obnovljeni koprivnički vrtići

17:32h
0
velika vijesti  vrtic
vijesti-080827-vrticDio koprivničkog dječjeg vrtića ‘Loptica’ u Galovićevoj, koji je izgorio u požaru u prosincu 2006. godine, obnovljen je i kroz nekoliko dana će, s početkom nove pedagoške godine, otvoriti vrata najmlađim Koprivničancima. Konkretno, obnovljena je unutrašnjost, vanjski dio i krovište, kupljena je didaktička oprema, izgrađen novi sanitarni čvor i napravljeni drugi zahvati, nabrojao je gradonačelnik Zvonimir Mršić te naglasio da to nisu bila jedina ulaganja u predškolske objekte. 
Adaptirano je i pet sanitarnih čvorova te garderobe vrtića ‘Tratinčica’ na Trgu podravskih heroja, zaposleno još sedam odgajateljica zbog tri nove dječje grupe te jedna odgajateljica u vrtiću u Reki radi kvalitetnije skrbi o djeci s invaliditetom, dok su u vrtićima ‘Vjeverica’ na Vinici i ‘Ivančica’ u Starčevićevoj obavljeni soboslikarski radovi. Grad nije štedio novaca pri stvaranju što boljih uvjeta u objektima za institucionalnu skrb o najmlađim sugrađanima.
– Famozno sada ti objekti izgledaju, zaista jako lijepo. To nije bilo jeftino, radi se o više od milijun i pol kuna koje su iz gradskog proračuna izdvojene, a tome treba pribrojiti i rad koji je uložila Obrtnička škola, koji se može mjeriti sigurno sa 500 tisuća kuna – rekao je gradonačelnik Koprivnice.
Mršić je izdvojio da ni jedno dijete neće biti na listi čekanja te da zbog spomenutih radova u gradskim vtićima ima mjesta za stotinjak mališana više nego lani.