Oboren državni rekord u Koprivnici

18:18h
0

090703-cindric-mNa streljani Grada Koprivnice održano je prvenstvo hrvatske u gađanju serijskim malokalibarskim pištoljem Drulov za seniorske kategorije, na kojem je hrvatski reprezentativac Vlado Cindrić iz streljačkog kluba Policajac iz Karlovca postavio novi državni seniorski rekord od 539 krugova.

Na usješno organiziranom prvenstvu na koprivničkoj streljani pored rekorda zabilježeno je još nekoliko vrlo visokih rezultata u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji seniora.

 

U konkurenciji ekipa naslov državnog prvaka osvojila je ekipa SK-Policajac iz Karlovca sa 1493 kruga ispred drugoplasirane zagrebačke ekipe SK-Kustošija koja je otpucala 1477 krugova. Treće mjesto osvojila je ekipa GSD-Osijek-1784 sa 1471 otpucanim krugom.

U pojedinačnom plasmanu seniora sa novim državnim rekordom od 539 otpucanih krugova osvojio je Vlado Cindrić ispred drugoplasiranog Ivana Lazića koji je otpucao 518 krugova i trećeplasiranog Anto Majdandžić koji je postigao 511.

U konkurenciji seniora nastupio je i mladi junior S.Š.K. Podravka Ivan Kolar koji je otpucavši 438 krugova zauzeo sedamnaesto mjesto. S obzirom na svojih šesnaest godina i postignuti rezultat koji je za 48 krugova veći u odnosu na prošlu sezonu Ivan Kolar ostvario je uspješan rezultat na državnom seniorskom prvenstvu.