OFORMILI SEKCIJU

Obrtnica Ksenija Kolarević radit će na Nacionalnom planu razvoja prerade drveta i namještaja

Obrtnici su zahtijevali da se i predstavnike iz Hrvatske obrtničke komore uključi u transparentnu podjelu sirovine odnosno trupaca.

12:41h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Predstavnici drvoprerađivačke industrije odlučili su oformiti Sekciju unutar Hrvatske obrtničke komore kako bi legitimnim instrumentima mogli raditi na razvoju industrije i rješavanju problema.
Ksenija Kolarević, vlasnica obrta za proizvodnju drvene ambalaže Koleks iz Molvi jednoglasno je izabrana za Predsjednicu novoosnovane Sekcije.
Jedna od glavnih zadaća Sekcije je osiguravanje bolje provedbe raspodjele sirovina za obrtnike iz drvoprerađivačkog sektora.

Nadalje, putem novoosnovane Sekcije obrtnici su zahtijevali da se i predstavnike iz Hrvatske obrtničke komore uključi u transparentnu podjelu sirovine odnosno trupaca kao i u sve ostale aktivnosti vezane za provođenje Pisma razumijevanja koje je potpisano 2017. godine.

Ksenija Kolarević predložena je za članicu Stručne radne skupine za izradu prijedloga Nacionalnog plana razvoja prerade i proizvodnje namještaja Republike Hrvatske za razdoblje 2022.-2030. što je prihvatilo Ministarstvo poljoprivrede.