EUjedinjeni u Obrtničkoj 2020!

Obrtnička škola Koprivnica dobila Erasmus+ akreditaciju u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju

Od početka rada na projektima mobilnosti odobreno nam je 12 projekata te gotovo pola milijuna eura bespovratnih sredstava.

13:40h
0
Mobilnost cetverogodisnjih zanimanja OBSKC

Obrtnička škola Koprivnica dobitnica je Erasmus+ akreditacije u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju za novo programsko razdoblje od 2021. do 2027. godine. To je priznanje uspjeha naše škole koja od samih početaka projekata mobilnosti u školstvu (od 2009. g.), bez prekida, svojim učenicima omogućuje odlazak na usavršavanje u inozemstvo. Na ovom je natječaju Obrtnička škola dobila maksimalan broj bodova, čime je potvrdila da ima dobar plan za provedbu visokokvalitetnih mobilnosti, a akreditacijom su joj omogućene jednostavnije prijave te osigurana financijska sredstva za provedbu budućih mobilnosti.

U narednom razdoblju planiramo omogućiti učenicima kvalitetnu stručnu praksu koja ih priprema za tržište rada, dodati europsku dimenziju obrazovanju, pružiti svim učenicima jednake mogućnosti obrazovanja, širiti znanja i vještine nastavnika te ostvariti partnerstvo s novim ustanovama.

Dobivena akreditacija logičan je nastavak dosadašnjih uspjeha Škole koji su joj priznati još 2015. g. kada je dobila i Erasmus+ Povelju za mobilnost u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju (za razdoblje od 2015. do 2020. godine) koja se dodjeljuje ustanovama s dokazanom kvalitetom u organizaciji mobilnosti. Te je godine Povelja dodijeljena prvi put, i to samo dvjema hrvatskim strukovnim školama.

Od početka rada na projektima mobilnosti odobreno nam je 12 projekata te gotovo pola milijuna eura bespovratnih sredstava. U tom se razdoblju stručno osposobljavalo 176 učenika, a stručno usavršavalo 14 nastavnika. Partnere imamo u sedam europskih zemalja, a sve više njih šalje svoje učenike na osposobljavanje u našu školu.

Ove školske godine 2020./2021. Škola provodi 12. projekt mobilnosti pod nazivom EUjedinjeni u Obrtničkoj 2020!, no planira se produženje projekta do kraja iduće školske godine kako bi se uspjele provesti sve mobilnosti koje je pandemija spriječila.