dobre vijesti

Očekuje se potpora od čak 30 milijuna kuna za rekonstrukciju, dogradnju i opremu zgrade Obrtničke škole Koprivnica

Navedeni iznos potpore od 30 milijuna kuna koliko je predviđeno temeljem prijave na otvoreni natječaj prijavljen je u 100 postotnom iznosu, a rezultati će biti poznati nakon zatvaranja natječaja krajem rujna 2019. godine.

15:29h
0
Ilustracija // Foto: Valentina Blažek

Obrtnička škola uz stručnu podršku PORE, a uz partnere Koprivničko–križevačku županiju i Strukovnu školu Đurđevac među prvima je Ministarstvu znanosti i obrazovanja dostavila projektni prijedlog za prijavu na natječaj Uspostava infrastrukture regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju kao podrška procesu reforme strukovnog obrazovanja i osposobljavanja kojim se planira uspostava regionalnog Centra kompetentnosti iz područja elektrotehnike u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Projektom Centar kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji će se rekonstruirati, dograditi i opremiti zgrada Obrtničke škole Koprivnica te zgrada partnerske ustanove Strukovne škole Đurđevac, a planirana je i suradnja Centra sa gospodarskim sektorom i visokoškolskim ustanovama sukladno potrebama na tržištu rada.

Ovim projektom osigurat će se povećanje relevantnosti strukovnog obrazovanja kroz poboljšanje uvjeta u (pod)sektoru elektrotehnike i računalstva strukovnog obrazovanja s ciljem postizanja veće zapošljivosti učenika, te unaprijediti infrastruktura regionalnog centra kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u Koprivničko-križevačkoj županiji u skladu s potrebama tržišta rada na regionalnoj razini uz intenziviranje suradnje sa sličnim centrima u EU.

Ukupna vrijednost projekta je 30.025.397,94 milijuna kuna, prijavitelj je Obrtnička škola Koprivnica dok su projektni partneri Koprivničko-križevačka županija, Strukovna škola Đurđevac, a suradnici na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje, PORA Regionalna razvojna agencija, Srednja škola Ivan Seljanec iz Križevaca, Tehnička škola Daruvar te tvrtke Rasco i Hangar 18.

Navedeni iznos potpore od 30 milijuna kuna koliko je predviđeno temeljem prijave na
otvoreni natječaj prijavljen je u 100 postotnom iznosu, a rezultati će biti poznati nakon
zatvaranja natječaja krajem rujna 2019. godine.

čitam...