NACIONALNI STOŽER

Od danas moguće posjete domovima, no trgovine i dalje ne smiju raditi nedjeljom

Na upit o zabrani rada trgovina nedjeljom, Stožer je ponovio kako je ova mjera donesena na prijedlog epidemiološke struke.

14:20h
0
Krunoslav Capak, Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo // Screenshot index.hr
Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo // Screenshot index.hr

S obzirom na dobru epidemiološku situaciju i prilagođavanje sustava djelatnika u domovima socijalne skrbi, odnosno u domovima za starije i nemoćne osobe, Stožer je odlučio relaksirati neke mjere.

– Mogu se donositi stvari i odraditi kratki posjeti pod određenim epidemiološkim okvirom. Smatramo da je situacija povoljna i da si možemo priuštiti da popustimo mjere. Zasad nema negativnih informacija s terena. Situacija u domovima je stabilna – rekao je Krunoslav Capak.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije na današnjoj presici kazao je kako oni još neće dopustiti posjete u koprivnički Dom za starije i nemoćne, jedno od žarišta koronavirusa.

Na upit o zabrani rada trgovina nedjeljom, Stožer je ponovio kako je ova mjera donesena na prijedlog epidemiološke struke.

– Epidemiološka situacija je izuzetno povoljna, no ipak moramo pričekati još neko vrijeme, i onda se može razgovarati o početku rada trgovina nedjeljom – rekao je Krunoslav Capak na današnjoj konferenciji Stožera.