Od danas naplata parkiranja ispred bolnice u Selingerovoj ulici

15:05h
0
Selingerova ulica i parkiralište (desno) koje se od danas naplaćuje

Parkiranje na parkiralištu ispred koprivničke bolnice u Selingerovoj ulici od danas se naplaćuje. Prema ugovoru s koncesionarom, riječ je o drugoj zoni u kojoj pariranje na svakom od 80 raspoloživih mjesta košta 2 kune po satu s mogućnošću produženja. Naplatom parkiranja žele uvesti red jer su na tom parkiralištu – zbog onih koji su ga uzurpirali, najmanje mjesta mogli naći pacijenti, kojima je i namijenjeno. 

– Napominjem da ćemo na taj način uvesti red u samo parkiranje, da će tamo moći parkirati pacijenti, da se neće parkirati osobe koje nemaju veze s bolnicom, rekao je Ravnatelj bolnice dr. Petar Stapar. 

Oni pak koji bolesnike moraju dovesti tik do bolničkog ulaza, to će i dalje moći učiniti, ali uz određena pravila, istakao je ravnatelj Stapar te pojasnio:

– Sve osobe kojima je potreban dovoz pacijenta do samog  ulaza u bolnicu, i nadalje to mogu činiti. Dobit će jednu kratkotrajnu kartu od 30 do 60 minuta da se mogu parkirati u krugu bolnice. To znači da mogu dovesti pacijenta do same bolnice i također i kasnije pacijente i pokupiti.

Doznajemo i da vlasnici – bolnica, Dom zdravlja, Zavod za javno zdravstvo i država, intenzivno rade i na uvođenju reda na parkiralištu kod rotora, na kojemu bi također vrlo skoro mogao biti uveden režim naplate parkiranja.

tekst: Radio Drava