nove mjere

FOTO Od danas nigdje bez propusnice, policija u županiji na pet punktova zaustavlja sva vozila, jedna je osoba već vraćena

Od stupanja odluke na snagu od ponoći do 7 sati, 23. prosinca, jedna osoba je vraćena zbog neposjedovanja propusnice.

11:31h
0

Danas je na snagu stupila odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta ili boravišta u Republici Hrvatskoj. Na oko 200 kontrolnih punktova oko 800 policajaca kontrolirat će kretanje građana između županija, koje će do 8. siječnja biti moguće samo uz predočenje propusnice.


Na području Policijske uprave koprivničko-križevačke na pet punktova na državnim cestama na izlazu iz Županije vrši se kontrola posjedovanja valjanih propusnica, a mi smo bili u Križevcima, gdje zaustavljaju na ulazu na brzu cestu prema Zagrebu.

– Također, po potrebi, policijski službenici će uspostavljati privremene punktove i na drugim lokacijama na kojima će vršiti kontrolu propusnica. Na punktovima se zaustavljaju sva vozila i kontroliraju svi putnici u vozilima, a sam pregled propusnica vrši se mobilnim uređajima – kazala je Dijana Žagar, policijska glasnogovornica.

Od stupanja odluke na snagu od ponoći do 7 sati, 23. prosinca, kontrolirana je 531 osoba, a jedna osoba je vraćena zbog neposjedovanja propusnice. U spomenutom vremenu nisu zatečene osobe kojima je izrečena mjera izolacije ili samoizolacije.

 

čitam...