ZDRAVSTVENA ZAŠTITA

Od danas u Đurđevcu radi TIM-2 hitne medicinske službe, M. Hanžeković: Postigli smo ujednačenu hitnu medicinsku skrb prema svim stanovnicima Županije

- Ovaj posao nije lak, katkad je surov i težak i mogu ga raditi samo posebni ljudi, s posebnim pozivom, koji često puta svoj život stavljaju ispred života pacijenta i njihove obitelji - rekla je ravnateljica

11:21h
0
djurjdevac tim  scaled

Stanovnicima Đurđevca i okolnih općina od danas je na raspolaganju i TIM-2 hitne medicinske službe đurđevačke ispostave Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije. Povodom njegovog puštanja u funkciju, danas je ispred zgrade Doma zdravlja u Đurđevcu održano okupljanje kojem su uz župana Darka Korena prisustvovali i načelnici susjednih općina, ravnateljica Doma zdravlja i ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Mirjana Hanžeković.

Ravnateljica Hanžeković u obraćanju je istaknula zadovoljstvo što s radom počinje TIM 2 hitne medicinske službe koji će biti na korist svim Đurđevčanima i okolnim stanovnicima.

Mirjana Hanžeković

– Ovim činom postigli smo ujednačenu hitnu medicinsku skrb prema svim stanovnicima Županije. Sve ovo početkom godine nije bilo na vidiku, nego slovo na papiru, ali se na inicijativu župana Darka Korena pokrenulo i pronašla se sredstva – rekla je Hanžeković te istaknula kako je bitno učiniti što možeš s onim što imaš tamo gdje jesi.

– Hitna medicinska služba je temelj zdravstvene skrbi svakog grada, županije i države. Otkad smo osnovani, 2013. godine kao najmlađa zdravstvena ustanova u svakom našem razdoblju nastojimo raditi na obnovi opreme, vozila i ljudskih resursa. Ovo danas dokaz je da naš rad ne staje, radimo na ujednačenoj zdravstvenoj skrbi čime će se u daljnjoj budućnosti smanjiti rizik od ne pružanja zdravstvene skrbi određenom pacijentu – kazala je Hanžeković te pojasnila kako se i do sad, iako samo s jednim timom, zalaganjem osoblja uspjelo pokriti sve što se događalo na terenu.

– Ovaj posao nije lak, katkad je surov i težak i mogu ga raditi samo posebni ljudi, s posebnim pozivom, koji često puta svoj život stavljaju ispred života pacijenta i njihove obitelji – rekla je ravnateljica te novom timu poželjela što manje intervencija, a da one na koje će izlaziti, budu uspješno odrađene.

Mirko Perok, načelnik Virja, zahvalio je na stavljanju u funkciju Tima 2 za ovaj kraj u ime svih načelnika susjednih općina iz okolice Đurđevca kojima će nova ekipa biti na raspolaganju. Dogradnja je to koju imaju rijetko koje općine i županije, poručio je Perok.

Darko Koren

Župan Darko Koren ocijenio je događaj velikim doprinosom u razvoju Hitne medicinske službe te čestitao novim zaposlenima što su postali dio velike obitelji koja skrbi i brine za zdravlje stanovnika Županije.

Zahvalio je na dolasku načelnicima okolnih općina, ali i iskazao žaljenje što nije došao nitko iz Grada Đurđevca.

– Nema nikoga iz Grada, ali možemo razumjeti da postoje i druge obaveze koje su ih spriječile da dođu na ovakav važan trenutak. Ovaj dan je izuzetno važan i uvelike će odrediti funkcioniranje zdravstvenog sustava cijele županije. Nije potrebno takmičiti se čije su zasluge veće ili važne. Za svaki takav projekat moraju se poklopiti određene okolnosti, tehnički preduvjeti, osigurati sredstva, to je na kraju krajeva uvijek svagdje najvažnije. Sve inicijative koje su postojale prije ove, hvale su bile vrijedne, ali kad nemate zadnji korak, sredstva, možete puno pričati, a ništa raditi – rekao je župan te pojasnio kako je iz županijskog proračuna izdvojeno 1,8 milijuna kuna potrebnih za funkcioniranje tima na godišnjoj razini te dodatnih 200 tisuća za opremanje sustava.

Koren je podsjetio da se svake godine ulaže u suvremeno opremljena sanitetska vozila koja su osnovni alat za pružanje te usluge te je u posljednjih nekoliko godina u tu svrhu iz županijskog proračuna uloženo 11 milijuna kuna.