12.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 24. rujna 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Ludbreg

Od iduće godine niže cijene odvoza otpada
O

Ne propustite

S velikim zadovoljstvom moram zahvaliti građanima koji su prepoznali važnost razdvajanja i sortiranja otpada po vrstama materijala i koji se doista trude pravilno odvajati otpad – naglasio je Alen Sabol, direktor komunalnog poduzeća Lukom.

Grad Ludbreg potpisao je ugovor s Fondom za zaštitu okoliša o gradnji reciklažnog dvorišta koja bi se najvećim dijelom financirala sredstvima Fonda. Lokacija novog dvorišta bit će na bivšem odlagalištu Meka.

– Problem odlaganja i zbrinjavanja otpada jedan je od temeljnih problema svake gradske vlasti i jedno od ključnih mjerila uspješnosti svake vlasti. Mi smo u proteklom periodu uspjeli puno toga riješiti, od zatvaranja našeg odlagališta pa do samog preseljenja mjesta na koje vozimo otpad. Želja nam je da na ovom primjeru pravilnog gospodarenja otpadom pokažemo koliko je to važan proces za svaki grad – poručio je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Osim gradnje novog reciklažnog dvorišta, novost je i da će građani uskoro plaćati nižu cijenu odvoza otpada.

– Nove, 10 posto niže cijene odvoza otpada, uvodimo od 1. siječnja. S velikim zadovoljstvom moram zahvaliti građanima koji su prepoznali važnost razdvajanja i sortiranja otpada po vrstama materijala i koji se doista trude pravilno odvajati otpad. U konačnici jedino tako možemo utjecati na nižu cijenu usluge, a istovremeno raditi na očuvanju okoliša, poticanju zapošljavanja, boljih gospodarskih rezultata – naglasio je Alen Sabol, direktor komunalnog poduzeća Lukom.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

vrhunske izvedbe

FOTO Muzej Grada Đurđevca ispunili mladi željni klasične glazbe, nastupio je Zagrebački puhački trio

Zagrebački puhački trio nastupio je u Muzeju grada Đurđevca pred mnogobrojnom publikom. Trio je izveo skladbe hrvatskih i inozemnih skladatelja,...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti