Ludbreg

Od iduće godine niže cijene odvoza otpada

14:14h
0
lukom
Ilustracija // Foto: ludbreg.hr

S velikim zadovoljstvom moram zahvaliti građanima koji su prepoznali važnost razdvajanja i sortiranja otpada po vrstama materijala i koji se doista trude pravilno odvajati otpad – naglasio je Alen Sabol, direktor komunalnog poduzeća Lukom.

Grad Ludbreg potpisao je ugovor s Fondom za zaštitu okoliša o gradnji reciklažnog dvorišta koja bi se najvećim dijelom financirala sredstvima Fonda. Lokacija novog dvorišta bit će na bivšem odlagalištu Meka.

– Problem odlaganja i zbrinjavanja otpada jedan je od temeljnih problema svake gradske vlasti i jedno od ključnih mjerila uspješnosti svake vlasti. Mi smo u proteklom periodu uspjeli puno toga riješiti, od zatvaranja našeg odlagališta pa do samog preseljenja mjesta na koje vozimo otpad. Želja nam je da na ovom primjeru pravilnog gospodarenja otpadom pokažemo koliko je to važan proces za svaki grad – poručio je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Osim gradnje novog reciklažnog dvorišta, novost je i da će građani uskoro plaćati nižu cijenu odvoza otpada.

– Nove, 10 posto niže cijene odvoza otpada, uvodimo od 1. siječnja. S velikim zadovoljstvom moram zahvaliti građanima koji su prepoznali važnost razdvajanja i sortiranja otpada po vrstama materijala i koji se doista trude pravilno odvajati otpad. U konačnici jedino tako možemo utjecati na nižu cijenu usluge, a istovremeno raditi na očuvanju okoliša, poticanju zapošljavanja, boljih gospodarskih rezultata – naglasio je Alen Sabol, direktor komunalnog poduzeća Lukom.

čitam...