Od jeseni promocija električnih automobila i autobusa

06:20h
0
120417_Civitas

U koprivničkoj Gradskoj vijećnici u ponedjeljak je predstavljen projekt Civitas Dynamo kojim će se u Koprivnici promovirati sve vrste elektroprijevoza, a kojim će se iz euro-fondova “povući” oko milijun eura.  

Inicijativa Civitas, u sklopu koje će se projekt provoditi, najveća je inicijativa Europske komisije koja okuplja gradove koji provode projekte održivog prometa. U sklopu inicijative u Zagrebu je provođen projekt Civitas Elan koji je jučer također predstavljen Koprivničancima kao uvod u ono što ih čeka u provođenju projekta Dynamo. Projekt je to koji je pred završetkom četverogodišnjeg ciklusa, a kojim su, primjerice, sufinancirani inovativni dijelovi niskopodnih tramvaja i autobusa.

Savjetnica koprivničke gradonačelnice Helena Hećimović rekla nam je kako se za projekt Civitas Dynamo očekuje oko milijun eura iz EU fondova te objasnila o čemu je riječ: “Radi se o projektu najviše vezanom uz elektromobilnost, intenzivnu promociju električnih automobila, autobusa, javnog prijevoza; isto tako sustava car sharinga pa i nešto što možda futuristički zvuči, a to je kampus nulte emisije, jedan koncept prijevoza u budućem sveučilišnom kampusu koji će biti potpuno bez emisija stakleničkih plinova.”  

MARKETING EPODRAVINA.HR

Provođenje projekta Civitas Dynamo započeti će ove jeseni.  

 

čitam...