covid-19

Od ponedjeljka u Koprivnici cijepljenje djece od 12 godina starosti, evo koliko se roditelja javilo

Djeca i mladi u dobi od 12 i više godina odnosno njihovi roditelji, za cijepljenje protiv COVID-19 cjepivom proizvođača Pfizer trebaju se javit nadležnom školskom liječniku u zavodu za javno zdravstvo

15:12h
0
Cijepljenje
Ilustracija // ingimage.com

Na području Koprivničko-križevačke županije postoji određeni interes za cijepljenjem djece od 12 do 15 godina starosti, a cijepljenje će se moći obaviti u prostorima Zavoda za javno zdravstvo u tjednu od 28. lipnja do 2. srpnja, najavila je ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Draženka Vadla.

Kako smo doznali, za sada je 55 roditelja iskazalo interes.

Prema navedenom, na stranici HZZJZ-a prednost pri cijepljenju imaju djeca u dobi od 12 godina koja pripadaju u prioritetne skupine s obzirom na zdravstveno stanje  (kronični srčani, plućni, bubrežni, metabolički bolesnici, imunokompromitirani zbog terapije ili osnovne bolesti, stanja nakon splenektomije, Down sindrom itd…).

Djeca i mladi u dobi od 12 i više godina odnosno njihovi roditelji, za cijepljenje protiv COVID-19 cjepivom proizvođača Pfizer trebaju se javiti nadležnom liječniku Službe školske medicine pri Zavodu za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, pojasnila je ravnateljica.

 

čitam...