Od prekršitelja u prometu prošle godine naplaćeno preko 920 tisuća kuna kazni

12:43h
0
Romano Vaupotić // foto: Ivan Brkić

Policija je prošle godine od prekršitelja prometnih propisa u Koprivničko-križevačkoj županiji naplatila oko 922 tisuće kuna kazni. Od toga iznosa čak trećinu kuna policajci su naplatili na licu mjestu, rekao nam je načelnik Odjela policije Policijske uprave Romano Vaupotić, istaknuvši da je takvo plaćane mandatnih kazni zanimljivo i samim prekršiteljima.

– Znamo da je to nešto povoljnije za počinitelje obzirom da se one evidentiraju kod nas u informacijskom sustavu, ali se ne evidentiraju na onoj listi kažnjavanosti koja bi imala posljedicu kasnije na takvog počinitelja, odnosno, da mu se računa kao nekakva prošlost vozača koji krši prometne propise – kazao je R. Vaupotić.

 

Preostalih 600 tisuća kuna određenih im kazni, prekršitelji su poprilično disciplinirano uplatili u državni proračun. Iako za potpunu informaciju još nedostaju svi podaci o uplatama u prosincu, opća je ocjena da recesiji usprkos, prekršitelji svoje kazne podmiruju redovnije nego prije.

Nad onima pak zaboravnima, postupak prisilne naplate pokreće Porezna uprava, a kad je kaznu nemoguće naplatiti, nadležni je sud pretvara u kaznu zatvora, zaključio je načelnik Vaupotić.

Izvor: Radio Koprivnica