WIFI4EU

Od sljedećeg tjedna i Križevčani mogu surfati besplatnim internetom, evo na kojim lokacijama

Na svaku se od pristupnih točaka istovremeno može prijaviti najmanje deset korisnika bez pada kvalitete usluge. Minimalna brzina je 30/10 Mbit/s.

17:28h
0
Križevačko spravišče 2019
Ilustracija // Foto: Mario Kos

Križevci su, poput mnogih gradova i općina, dio inicijative WiFi4EU koju financira Europska unija kako bi se građanima u lokalnim zajednicama osigurao pristup besplatnom internetu.

Prigorski grad osigurao je 15 tisuća eura za nabavu suvremene opreme za Wi-Fi pristupne točke, a dobili su i bespovratna sredstva utrošena u omogućavanje pristupa širokopojasnom internetu na lokacijama koje obuhvaćaju najfrekventnija mjesta u gradu. Konkretno, oprema je postavljena na sljedećim lokacijama: Planinarsko društvo, Turističko informativni centar, gradski bazeni, sportska dvorana, gradska tržnica, Razvojni centar i tehnološki park te na zgradi željezničkog kolodvora.

Završeni su radovi na postavljanju opreme te će od sljedećeg tjedna biti moguće besplatno se povezati na internet. Dodajmo kako se na svaku od pristupnih točaka istovremeno može prijaviti najmanje deset korisnika bez pada kvalitete usluge. Minimalna brzina je 30/10 Mbit/s.

čitam...