0.7 C
Koprivnica
Utorak, 5. prosinca 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
važno!

Od sutra kreće drive-in testiranje na Sajmištu, punkt kod koprivničkog Doma zdravlja se zatvara
O

Ne propustite

Od sutra s radom kreće drive-in punkt za testiranje na koronavirus koji je smješten na koprivničkom Sajmištu, a ‘stari’, odnosno mjesto za testiranje koje se nalazi u županijskom Domu zdravlja u Koprivnici neće više raditi! 

Mjesta za testiranje u Đurđevcu i Križevcima nastavjla s radom prema rasporedu. Uzorci se uzimaju svaki dan osim nedjelje od 7 do 9 sati.

Na punkt se vozilom ili pješke dolazi  iz smjera državne ceste D-41 odnosno Ulice Braće Radić, dok je izlazak predviđen kroz Potočnu ulicu. Upute za kretanje i postupak testiranja će biti vidljivi i jasno istaknuti na odgovarajućoj signalizaciji.

Kako bi se testirali na drive-in punktu te ukoliko dolazite vozilom nakon ulaska na lokaciju je potrebno: parkirati ispod šatora, ugasiti motor i ne izlaziti iz vozila. Nakon što medicinsko osoblje dođe do automobila, potrebno je otvoriti prozor vozila i uzorak će biti uzet kroz prozor.

Napominjemo kako je na testiranje potrebno doći  s maskom te pripremiti potrebne dokumente –  zdravstvenu iskaznicu i izdanu uputnicu (ukoliko nije izdana e-uputnica), jer uzorkovanje  se provodi isključivo uz uputnicu koju pacijentima koji su prošli primarnu fazu trijaže izdaju liječnici obiteljske medicine. Na izuzimanje brisa nije moguće doći samoinicijativno na vlastiti zahtjev bez važeće liječničke uputnice.

Podsjećamo kako je testiranje na osobni zahtjev i uz plaćanje troškova postupka moguće samo u Zavodu za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije za što nije potrebna liječnička uputnica.

Županijski Stožer civilne zaštite i Županija su uz pomoć Ravnateljstva civilne zaštite RH osigurali su sve materijalne uvjete za uspostavu punkta za testiranje, nabavkom kontejnera i šatora te odgovarajuće signalizacije, čime će se olakšati i ubrzati postupak uzimanja uzoraka, smanjiti migracija i prijenos koronavirusa s potencijalnih nositelja na ostatak populacije te rasteretiti zdravstveni sustav.

Pripremu lokacije pomogli su i Županijska uprava za ceste Koprivničko-križevačke županije, Policijska uprava Koprivničko-križevačke županije, Grad Koprivnica i tvrtka Komunalac koja upravlja prostorom Sajmišta.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

5. prosinac

Međunarodni je dan volontera, a osjećaj ispunjenosti zajednički je svima, Sonja Rušak: Volontiranje je dio mene, a velika je sreća i zadovoljstvo znati da...

Ujedinjeni narodi 17. prosinca 1985. godine na svojoj su skupštini proglasili Međunarodni dan volontera, pa se od tada svake...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti