Odlična vijest // Sva djeca primljena u Dječji vrtić Tratinčica

08:20h
0
Djeca u Dječjem vrtiću Tratinčica // Foto: www.koprivnica.hr

Odlična vijest stigla je iz Dječjeg vrtića Tratinčica, kojeg polazi većina koprivničke djece.

Ravnateljica Slavica Mihalec-Kanižaj izvijestila je kako su ove godine sva djeca dobila mogućnost smještaja te je formirano 40 odgojnih skupina.

– Za upis djece u novu pedagošku 2015./2016. godinu zaprimili smo sveukupno 153 zamolbe, od toga 89 zamolbi za djecu jasličke dobi i 64 zamolbe za djecu vrtićke dobi. Sukladno broju slobodnih mjesta po skupinama, uključili smo i nekoliko djece s liste čekanja. Od 1. rujna ove godine u vrtiću i jaslicama trebalo bi boraviti oko 815 djece. Koliki će biti stvarni broj djece, znat ćemo nakon potpisivanja ugovora roditelja sa vrtićem – rekla je ravnateljica Mihalec-Kanižaj.

Ovih dana održani su i roditeljski sastanci za roditelje novoprimljene djece na kojima su roditelji upoznati s organizacijom i načinom rada u dječjem vrtiću, programima koje provode, te o svemu onome što njihove mališane očekuje dolaskom u jaslice ili vrtić.

Roditelje se također upoznalo i na koji način bi oni trebali pripremiti djecu za polazak jaslica i vrtića kako bi njihov dolazak u novu i za njih nepoznatu sredinu bio što bezbolniji.

Ugovori će se potpisivati u razdoblju od 24. do 28. kolovoza.