Odlične strijelkinje Podravke // Nakon juniorskih osvojile i seniorska odličja

09:36h
0
Lorena Lončarić, Ivana Babić i Lara Jagić Domović imale su zapažen nastup na seniorskom prvenstvu u gađanju zračkom puškom // Foto: SŠK Podravka

Na seniorskom prvenstvu Hrvatske u gađanju ISSF malokalibarskom puškom, održanom na zagrebačkoj streljani Vrapčanski potok, natjecateljice Podravke postigle su odlične rezultate.


Prvog dana natjecanja u disciplini 60-ležeći ekipa Streljačkog športskog kluba Podravka u sastavu Ivana Babić, Lorena Lončarić i Lara Jagić Domović otpucala je 1783,4 kruga ostvarivši plasman na drugo mjesto.

U pojedinačnoj konkurenciji Ivana Babić rezultatom od 607,1 krugom osvojila je treće mjesto u konkurenciji najboljih hrvatskih seniorki. Lorena Lončarić otpucala je 595,2 kruga osvojivši osmo mjesto, a Lara Jagić Domović plasirala se na dvanaesto mjesto sa postignutim 581,1 krugom.

Drugog dana natjecanja na rasporedu je bila disciplina trostav 3×20 hitaca u kojoj je ekipa SŠK Podravke također postigla odličan uspjeh osvojivši naslov hrvatskih viceprvakinja.

U pojedinačnom plasmanu Ivana Babić ostvarila je u osnovnom meču rezultat od 573 kruga i plasman u finale najboljih osam hrvatskih seniorki, međutim u finalnom gađanju dva loša pogotka u stojećem stavu udaljila su Ivanu od mogućnosti osvajanja odličja, tako da je na kraju ostvarila plasman na šesto mjesto.

Lorena Lončarić sa otpucanim 551 krugom ostvarila je plasman na trinaesto mjesto, a Lara Jagić Domović sa 540 otpucanih krugova plasirala se na petnaesto mjesto u plasmanu seniorki.

Osvajanjem dva naslova ekipnih seniorskih viceprvakinja države i jedne brončane pojedinačne medalje Ivane Babić, članice Podravke uspješno su završile sezonu u disciplinama ISSF malokalibarske puške.

čitam...