Informacije iz stožera

ODLIČNE VIJESTI Još jedan dan bez oboljelih u županiji, broj zaraženih koronavirusom ostao je na 16

Stožer je zahvalio građanima što se pridržavaju mjera i uputa te apelirao da se  i dalje odgovorno ponašaju kako bi se ova epidemiološka situacija uspješno kontrolirala.

13:32h
0
Šator za trijažu kod bolnice // Foto: Sanjin Bojić

Niti danas nema novih slučajeve zaraze koronavirusom u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Objavili su to iz Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije te navode da je i dalje 16 pozitivnih na koronavirus.

– Zadovoljni smo što je epidemiološka slika županije i dalje vrlo dobra, a posebno veseli da u posljednja četiri dana nema novooboljelih osoba, nadamo se da će tako i ostati. Mjere koje provodimo daju rezultate, a pred nama su ključna tri tjedna koja trebamo shvatiti krajnje ozbiljno kako bi i dalje uspješno upravljali situacijom. Apeliram na sve naše građane da se i dalje odgovorno ponašaju poštujući propisane opće mjere zaštite te podsjećam sve one koji iz inozemstva planiraju doći na uskrsne blagdane da će po dolasku morati u obaveznu samoizolaciju na 14 dana i neće je moći napustiti sve dok ne prođe propisani rok – upozorio je načelnik Ljubić.

Ravnatelj OB Dr. Tomislav Bardek, dr. Mato Devčić, kazao je kako je zdravstveno stanje hospitaliziranih pacijenata pozitivnih na koronavirus dobro, a neki od njih će uskoro biti spremni za otpust u kućnu samoizolaciju. Kontakti zaraženih osoba su i dalje u samoizolaciji bez zdravstvenih smetnji te pod liječničkim nadzorom, kazala je ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Draženka Vadla ponovivši kako je u idućih nekoliko tjedana od iznimne važnosti pridržavati se svih mjera i uputa.

Stanje u županijskom Zavodu za hitnu medicinu i Domu zdravlja je redovno, ustanove bez poteškoća obavljaju sve poslove u skladu s protokolima, izvijestile su članove Stožera ravnateljica Mirjana Hanžeković i pomoćnica za sestrinstvo Biserka Zlatar.

Što se tiče kontrole propusnica, načelnik PU Koprivničko-križevačke Vjekoslav Štimac je kazao kako su policijski službenici tijekom vikenda izvršili kontrolu 1500 propusnica te je 27 osoba vraćeno u mjesto prebivališta.  Pod mjerom samoizolacije nalazi se 528 osoba, a do sada je zabilježeno 38 kršenja izrečene mjere pri čemu su četiri osobe mjeru kršile po dva puta.

Na kraju koordinacije Stožer je zahvalio građanima što se pridržavaju mjera i uputa te apelirao da se  i dalje odgovorno ponašaju kako bi se ova epidemiološka situacija uspješno kontrolirala.

čitam...
Loading...