odlične vijesti

Odlične vijesti! Koprivničko prigradsko naselje dobit će novi vrtić za 40 djece, od tri godine do škole

Otvorit će se sedam novih radnih mjesta i to četiri odgojitelja, spremačica i radnik na održavanju.

15:11h
0

Kako smo već ranije najavili, Koprivnica, odnosno prigradsko naselje Herešin, dobit će novi vrtić, za čime se iskazala velika potreba, s obzirom na to da je bez mjesta u jaslicama ove godine ostalo 50-ak mališana.

Danas će se na Gradskom vijeću donijeti odluka o davanju suglasnosti za provedbu ulaganja te prijavu na natječaj programa ruralnog razvoja RH i mjere 7.4.1. za projekt Izgradnja i opremanje dječjeg vrtića u naselju Herešin, Koprivnica.

Cilj projekta je podizanje obrazovnih kapaciteta i standarda ruralnog područja, a time i razvijanje društvenog života, putem izgradnje i potpunog opremanja vrtića.

Osiguravanjem vrtićkih kapaciteta za 40 djece u prigradskom naselju Herešin, koji broji 728 stanovnika, doprinosi se podizanju obrazovnih kapaciteta, rasterećenju roditelja te znatnoj uključenosti djece u predškolski program koji ne postoji u naselju ni obližnjim naseljima, jačanju socijalizacijskih vještina predškolske djece te podizanju standarda ruralnog područja.

Izgradit će se i opremiti dječji vrtić ukupne tlocrtne površine od 405,54 m² koji sadrži prostorije za smještaj dvije vrtićke mješovite odgojne skupine te sve ostale prateće prostore potrebne za normalan rad, kao i uređen vanjski prostor te igralište za djecu.

Odgojne skupine polazit će djeca od tri godine pa sve do polaska u školu.

Vrtić će imati povećanu dostupnost odgojno-obrazovnih programa za djecu vrtićke dobi kroz izvođenje primarnog programa te kraćeg predškolskog programa, zbog što bolje socijalizacije prije polaska u obaveznu predškolu.

Otvorit će se šest novih radnih mjesta i to četiri odgojitelja, spremačica i radnik na održavanju.