MRAZ ODLAZI NA EDUKACIJU, MOGUĆE I IZVAN EUROPE

ODLIČNE VIJESTI Udruga Bolje sutra dobila čak 13,5 milijuna kuna za KopriViTu, restoran i sportski centar

- Jučer smo dobili potvrdu da ćemo ići učiti o društvenom poduzetništvu od nekih iskusnih društvenih poduzetnika u trajanju više mjeseci. Udruzi su za to predložene zemlje kao što je Amerika, Švedska, Engleska i Nizozemska - sretna je Marija Mraz.

14:47h
0
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Danas se obilježava Međunarodni dan osoba s invaliditetom, a za naš grad i županiju, ali i Hrvatsku, značajan je i poseban zbog još jedne stvari.


Kako neslužbeno doznajemo, ovih dana Udruzi osoba s invaliditetom “Bolje sutra” grada Koprivnice na jednom od natječaja Europske unije odobreno je 13,5 milijuna kuna za pokretanje socijalnog poduzeća KopriViTa, pripadajućeg restorana u kojem će gosti moći kušati njihove proizvode kroz razne specijalitete, te izgradnju sportskog-rekreacijskog centra u sklopu prostora bivše Vojarne, kao i poslovnog prostora, odnosno ureda za zaposlenike Udruge.

Kontaktirali smo predsjednicu Udruge, Mariju Mraz, kako bismo doznali više informacija o ovome, no Mraz nam je pristojno odgovorila da u ovom trenutku nema nikakve službene informacije koje bi smjela podijeliti s javnosti. No, Marija je s nama podijelila jednu sretnu vijest.

– Jučer smo dobili potvrdu da ćemo ići učiti o društvenom poduzetništvu od nekih iskusnih društvenih poduzetnika u trajanju više mjeseci. Udruzi su za to predložene zemlje kao što je Amerika, Švedska, Engleska i Nizozemska. U koju ćemo zemlju ići ovisi o tome koji će poduzetnik biti najsličniji KopriViTi – sretna je Marija Mraz.

Je li moguće da je saga oko KopriViTe, koja traje već otprilike jednu i pol godinu, napokon lagano došla svome kraju, odnosno da se napokon nazire početak pokretanja KopriViTe i ostvarenja jednog velikog sna ove koprivničke Udruge? Nadamo se da je, a vrijeme će pokazati.

čitam...