22.3 C
Koprivnica
Petak, 24. ožujka 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
BOŽIĆNI POKLON

Odlične vijesti za 900 stanovnika općina Sokolovac i Rasinja, KC vode osigurale novac za izgradnju vodoopskrbe i sustava odvodnje, priključak za mještane besplatan
O

Radi se o projektu vrijednom 54,6 milijuna kuna

Ne propustite

Koprivničke vode osigurale su nova velika novčana sredstva za tri važna projekta. Naime, direktor Koprivničkih voda Zdravko Petras, jučer je s Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja te Hrvatskim vodama potpisao jedan od 13 ugovora o sufinanciranju projekata za koja su sredstva osigurana kroz Nacionalni plan oporavaka i otpornosti, a putem programa razvoja javne odvodnje i vodoopskrbe.

Radi se o projektu Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture na uslužnom području Koprivničkih voda vrijednog 54,6 milijuna kuna, od čega je sufinancirano 35 milijuna kuna. Od tog iznosa, 80% sredstava financirano je iz europskih izvora dok će se 20% pokriti iz nacionalnih izvora – po 10% sufinanciraju Hrvatske vode i općine Sokolovac i Rasinja. Završetak svih radova planiran je za kraj 2025. godine. Iz KC Voda napominju da je ovo projekt neovisan o Aglomeraciji Koprivnica te da će krajnji korisnici priključke dobiti besplatno.

Projekt se sastoji od tri dijela – izgradnja sustava odvodnje naselja Sokolovac i Velika Mučna – cjelina Sokolovac, izgradnja vodoopskrbne mreže naselja Velika Mučna (Sutare) i Mali Poganac te izgradnja sekundarne vodoopskrbne mreže općine Rasinja – jugoistočni dio, naselja Prkos, Veliki Grabičani, Veliki Poganac, Ludbreški Ivanac, Radeljevo Selo, Ribnjak i Donja Rijeka.

Izgradnja sustava odvodnje naselja Sokolovac i Velika Mučna

U općini Sokolovac trenutno nema izgrađenog sustava odvodnje, a ovim projektom predviđeno je novih 150 besplatnih priključaka za kućanstva. Ovaj sustav nadovezat će se na sustav odvodnje naselja Velika Mučna, a provedba tog projekta je pri kraju. Radovi će obuhvatiti izgradnju novih 8,8 kilometara cjevovoda s tri crpne stanice te mogućnost priključaka za 350 stanovnika.

Vrijednost radova iznosi 23,5 milijuna kuna bez PDV-a.

Izgradnja vodoopskrbne mreže naselja Velika Mučna (Sutare) i Mali Poganac

Općina Sokolovac ima nedovoljnu pokrivenost sustavom vodoopskrbe. Na području općine izgrađeno je 97 kilometara cjevovoda čime nije postignuta dovoljna pokrivenost sustavom vodoopskrbe. Izgradnja nove vodoopskrbne mreže obuhvaća izgradnju cjevovoda u naselju Velika Mučna (Sutare) i Mali Poganac u duljini 1,5 kilometara te će se izgraditi novih 20 priključaka kućanstva. Postotak priključenosti povećat će se na 26,10%.

Vrijednost radova iznosi 1.025.000 kuna bez PDV-a.

Izgradnja sekundarne vodoopskrbne mreže općine Rasinja – sedam naselja

Općina Rasinja djelom je u projektu kroz izgradnju sustava odvodnje u naselju Rasinja i Subotica Podravska. U ovaj projekt izgradnje sekundarne vodoopskrbne mreže uključena su naselja Prkos, Veliki Grabičani, Veliki Poganac, Ludbreški Ivanac, Radeljevo Selo, Ribnjak i Donja Rijeka, gdje će se graditi mreža ukupne duljine 21,3 kilometra. Izgradnjom vodoopskrbne mreže omogućit će se 170 novih priključaka, odnosno priključenje za 500 stanovnika. Općina Rasinja ima mali postotak priključenosti koji iznosi 33,91%, a ovim projektom predviđa se povećanje priključenosti na 49,22%.

Vrijednost radova iznosi 17,1 milijun kuna bez PDV-a.

Svečanom potpisivanju ugovora u Vladi RH prisustvovao je i premijer Andrej Plenković, ministar gospodarstva Davor Filipović i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, koji su pohvalili uspješnost pripreme dokumentacije te ažurnost ishođenja svih potrebnih dozvola kako bi se s realizacijom projekata započelo što prije.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

Znatno poskupljenje

Šok! Cijena omiljene ljetne poslastice ‘otišla u nebo’, ne morate više na more da biste kuglicu sladoleda platili 1,50 euro, to možete napraviti u...

Proljeće je počelo, a s njime je došla i želja za omiljenim slatkim grijehom. Sladoledom! Vole ga svi, verzija...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti