Odlična suradnja koprivničkog gradonačelnika i predsjednika Podravke Vegete

16:30h
0


100702-besvir-mJedan od troškova RK Podravke je i najam gimnazijske dvorane, igrališta i poslovnih prostorija. Postoje i određeni dugovi, jer zadnjih godinu dana nije bilo ugovora, a dvorana se koristila. No, razgovori između Grada Koprivnice, tj. njegova gradonačelnika Zvonimira Mršića, i RK Podravke, tj. predsjednika Upravnog odbora kluba Krunoslava Bešvira, privedeni su kraju.

Tako je na sastanku u petak dogovorena cijena korištenja sportske dvorane, koja je prihvatljiva za obje strane, i novim tim uvjetima ugovor počinje vrijediti od 1. lipnja. Na zamolbu predsjednika Podravke Krunoslava Bešvira, ne izlazi se s brojkama.

Za korištenje dvorane u prethodnom razdoblju, od 1. travnja 2009. do 31.svibnja 2010. godine Grad će ispostaviti račun. Ova obaveza bit će pokrivena svojevrsnim sporazumom čiji tekst je u pripremi, a pripremaju ga u pravnoj službi Grada. Obaveza plaćanja bit će definirana u šest mjesečnih obroka. Kako klub ima velikih obaveza na raznim strranama, predsjednik Bešvir je u razgovoru najavio kako će klub, sasvim izvjesno, kasniti s plaćanjem obaveza, ali je istaknuo i to kako klub ima namjeru platiti taj dug.

Grad je zatražio dodatno sponzorstvo tvrtke Koprivnica sport d.o.o., što se u sadašnjoj financijskoj situaciji nije moglo preuzeti, odnosno prihvatiti, ali je, u dobroj vjeri, najavljena spremnost da se cijena najma dvorane podigne za 25-30 posto od 1. siječnja 2011. ukoliko klub uspije doći do novih sponzora i dodatnih sredstava.

Koprivnički gradonačelnik Zvonimir Mršić na tragu je onoga što bi sva rukometna Koprivnica željela. On, naime, smatra kako gimnazijska dvorana treba postati rukometni dom Koprivnice i u tom svjetlu očekuje da se i muški klub RK Koprivnica koristi (slobodnim) terminima. Ovakav zahtjev RK Podravka drži prihvatljivim, posebno zbog dogovora kojim je od RK Podravke zatraženo da pravovremeno daje informacije o svim slobodnim terminima kako bi se oni iskoristili. RK Podravka želi biti klub svih građana Koprivnice i županije, kao što je na međunarodnim natjecanjima i klub svih građana Hrvatske.

Dodatno, od RK Podravke je zatražena informacija o svim njenim slobodnim terminima u vremenima korištenja (17-22 sata tijekom redovnog dana, 7,30-24 sata vikendom i slobodnih dana) kako bi se iskoristili na drugi način, što klub smatra korektnim.

Ugovor o korištenju dvorane bit će potpisan prije održavanja Skupštine RK Podravke, dakle prije utorka u 18 sati.

Zaključno: RK Podravka ima na listi neriješenih problema velik broj točaka, ali isto tako je veliki broj u novom mandatu Uprave i riješen. Jasno je da u idućem razdoblju ostaje daljnje smanjenje dugovanja, a u sportskom dijelu dobre pripreme za nastupe u prvenstvu, kupu, Ligi prvakinja i Regionalnoj ligi. Upravni odbor drži sve konce u rukama i bit će u svim slučajevima angažiran do maksimuma, kako se neželjena situacija iz prošlog mandata nikad više ne bi vratila u najbolji ženski sportski kolektiv u Hrvatskoj.

čitam...