SLUŽBENO PRIOPĆENJE

ODLUKA Hrvatski nogometni savez objavio – prekidaju se sva nogometna natjecanja do kraja ožujka

U kontekstu treninga, naglašavaju važnost higijenskih i sigurnosnih uputa Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu, a kako bi se isti odvijali u što sigurnijim uvjetima po zdravlje sportaša.

19:45h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Pisali smo o tome kako će se unatoč koronavirusu utakmice županijskog nogometa na području Koprivničko-križevačke županije ipak odigrati, i to pred gledateljima, na stranicama Hrvatskog nogometnog saveza pojavila se nova obavijest.

– Sukladno preporuci Središnjeg državnog ureda za sport o odgodi svih međunarodnih i nacionalnih sportskih natjecanja svih razina, a imajući u vidu preporuke stožera za civilnu zaštitu i novonastalu situaciju u Republici Hrvatskoj, odnosno porast broja zaraženih, Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza i nadležna tijela donijeli su odluku o prekidu svih nogometnih natjecanja u Hrvatskoj – muških, ženskih, malonogometnih, svih liga HNS-a, međužupanijskih i županijskih liga, Hrvatskog kupa, odnosno svih utakmica mladeži, seniora i veterana – do 31. ožujka 2020. godine – stoji na HNS-u.

K tome, u kontekstu treninga, naglašavaju važnost higijenskih i sigurnosnih uputa Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu, a kako bi se isti odvijali u što sigurnijim uvjetima po zdravlje sportaša.

– Kao i do sada, HNS će pozorno pratiti razvoj situacije s epidemijom koronavirusa SARS-CoV-2 te će, prema preporukama javno-zdravstvenih institucija, po potrebi odrediti nove mjere, imajući u vidu prije svega zdravlje nogometaša, gledatelja i svih drugih nogometnih aktera. O svim daljnjim mjerama nogometna će obitelj i javnost biti pravodobno obaviješteni – naveli su.

Prema tome, neće biti subotnje utakmice Slaven Belupa i Gorice, ali ni onih niželigaških – od Treće HNL i Četvrte HNL, preko Prve i Druge ŽNL, pa do Treće ŽNL.

čitam...
Loading...