Odluka o novom treneru u nedjelju: Frančić ili Toplak preuzimaju Farmaceute?

21:37h
0
Šimunović je u svibnju doveo Katalinića, tko je sljedeći na redu? // Foto: Koprivnica.net

Uprava Slavena Belupa sastat će se u nedjelju prijepodne kako bi donijela odluku o novom treneru prve momčadi Farmaceuta.

Ivan Katalinić smijenjen je u subotu, odmah nakon domaćeg poraza od Splita.

Zasad imena kandidata nisu poznata javnosti, a službena stranica Slavena donosi znakovitu rečenicu: „Za očekivati je da će to biti jedan od koprivničkih stručnjaka kojem će biti povjerena ova vrlo odgovorna dužnost, koji će koprivničku momčad voditi već u utorak u susretu Hrvatskog kupa s trećeligašem Jadranom u Poreču.”

Znači li to da će povjerenje nakon dugog vremena opet dobiti Mladen Frančić, koji je pred više od 10 godina postigao zapažene uspjehe sa Slavenom? Ili će to biti netko od trenera koji su trenutno zaposleni u klubu?

Jedna od opcija trebao je biti i povratak Roya Ferenčine, kojeg su klupski čelnici potjerali na početku proljetnog dijela prošle sezone. Njega bi rado natrag htjela većina igrača, no neki iz uprave ga navodno ne žele „jer nije sklon suradnji”.

Prošlih dana spominjao se i bivši Dinamov (a i Slavenov) trener Krunoslav Jurčić, no čini se da on više nije kandidat, između ostalog i zato što je preskup.

U kuloarima se u subotu navečer moglo čuti i ime Samira Toplaka, njega se već neko vrijeme povezuje s Farmaceutima. Navodno je on vrlo blizu angažmana u Koprivnici.

U jednom koprivničkom kafiću u kojeg rado zalazi prvi čovjek Slavena čak se moglo čuti i da će novi trener biti Ranko Celiščak, inače trener županijskog drugoligaša GOŠK-a.

Tko zna, možda se do nedjelje pojavi još koje novo ime, kako to obično ide. Telefoni su u subotu navečer radili punom parom, a bez angažmana su i Elvis Scoria, Zoran Vulić, Zlatko Dalić, Mile Petković…

Samo, ovaj put predsjednik Biondić, direktor Šimunović, sportski direktor Sović i ostali iz Slavenove uprave nemaju pravo na pogrešku, moraju izabrati trenera koji će podići posrnulu momčad i povesti je na pobjedničku stazu. Kvaliteta postoji, to nije sporno, to se uostalom i vidjelo u subotu protiv Splita.