novost

Župan Koren odlučio da od ponedjeljka svi kreću u školu, osim srednjoškolaca koji nisu maturanti

15:27h
0
Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr

Župan Koren donio je odluku o tome kako će se ići u školu nakon sadašnjih praznika. Prihvatio je prijedlog ministra za koji je suglasna većina župana, te je Županija školama kojima je osnivač uputila model po kojem će se odvijati nastava  u drugom polugodištu.


Od ponedjeljka, 1. veljače, u školu će krenuti svi razredi osnovnih škola te svi učenici završnih razreda srednje škole. Online model nastave i dalje će imati svi učenici srednjih škola koji nisu maturanti.

– Kao osnivač smo poduzeli sve potrebne aktivnosti za funkcioniranje sustava školstva u ovim izvanrednim okolnostima. S ministrom Fuchsom imamo izvrsnu suradnju i nakon konzultacija zaključili smo kako je ovo trenutno najbolji model za održavanje nastave sukladno aktualnoj epidemiološkoj situaciji. Između ostalog, o ovoj smo problematici razgovarali i na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija na kojoj sam županima iznio stav naše županije. Vjerujem kako će ravnatelji sa svojim suradnicima uspješno organizirati nastavu  pri čemu još jednom apeliram na odgovorno ponašanje i pridržavanje svih epidemioloških mjera prevencije kako bi zaštitili zdravlje učenika, nastavnika i obitelji – kazao je župan.

Ovisno o razvoju epidemioloških uvjeta modeli izvođenja nastave mogli bi se mijenjati, a o promjeni modela škole će dobivati pravovremene obavijesti.

čitam...