savez alpe jadran

Odobreno 12.400 eura za projekte s područja županije

13:00h
0
Sjednica Alpe Jadran // Foto: KC-KŽ županija
Sjednica Alpe Jadran // Foto: KC-KŽ županija

Novi natječaj za financiranje projekata sredstvima Saveza Alpe Jadran bit će raspisan u jesen 2016.

Dodijeljena su sredstva za zajedničke projekte u okviru Saveza Alpe Jadran na nedavno održanoj sjednici Upravnog odbora Saveza u Klagenfurtu u Austriji.

Iz Koprivničko-križevačke županije prijavljeno je osam projekata, a financijska sredstva u iznosu od 12.400 eura odobrena su za njih šest.

Projekt Zlatna vina Alpe Adria čiji je prijavitelj Klaster vinara Đurđevac dobio je 3000 eura dok je projekt LEADER LAG prijavitelja LAG Podravina dobio 1800 eura. Isto tako, projektu U bakinom krilu čiji je prijavitelj Folklorni ansambl Koprivnica odobreno je 1100 eura, a Festival mladih pisaca kojeg je prijavio Rock live Koprivnica dobio je 3000 eura. Nadalje, projekt Znanstvena konferencija o rijeci Dravi kojeg je prijavilo Povijesno društvo Koprivnica dobio je 2500 eura dok je projektu Renesansni festival Turističke zajednice Koprivnica odobreno 1000 eura.

Sjednici je prisustvovao i Vladimir Šadek, voditelj Odsjeka za međunarodnu suradnju i europske fondove koji je podnio izvješće o radu za Koprivničko-križevačku županiju i TCP za poljoprivredu i etničku baštinu.

Novi natječaj za financiranje projekata sredstvima Saveza Alpe Jadran bit će raspisan u jesen 2016. Sve dodatne informacije oko apliciranja moguće je dobiti u Odsjeku za međunarodnu suradnju i europske fondove.

čitam...
Loading...