AVANTURE

Odred izviđača Kamengrad iza sebe ima iznimno aktivno i zanimljivo ljeto, a uskoro upisuju nove članove

Prvi sastanak za nove i stare članove održat će se u subotu 11. rujna u 16 sati u Izviđačkoj kući u Ulici braće Radić 22, odnosno preko puta parka za pse na sajmištu.

09:41h
0
Foto: Odred Izviđača Kamengrad

Aktivno je ljeto iza Odreda izviđača Kamengrad Koprivnica. Poručuju kako su mnogima omiljeno doba godine započeli Šatorijadom na koprivničkoj Bašči, a već za par dana nastavili su s izletom u Ogulin i Kamačnik s učenicima Osnovne škole Sokolovac. Isprobali su šumsko logorovanje na Mrežnici s članovima Odreda izviđača Borongaj, a potom i morsko logorovanje na Olibu. Uslijedila je Šumska škola, završetak ciklusa naobrazbe izviđačkih voditelja te još jedno šumsko logorovanje Šumski cvijet u Lovincu.

Na tome nisu stali, već su protekli vikend u okviru projekta Istraživači njihovi srednjoškolci obišli transverzalu MSM. Objasnili su, ujedno, kako je riječ o o biciklističkoj ruti oko Koprivnice na kojoj članovi vježbaju orijentaciju i snalaženje u prirodi, ali i obilaze neke kulturne i prirodne znamenitosti, kao što su Kamengrad i Dugačko brdo.

Ljeto je zaključeno izradom splavi od prirodnog materijala na Šoderici s članovima s posebnim potrebama okupljenima u patrolu Orlovi uz pomoć najstarijih članova kluba Kameni svatovi, što je dio projekta Putevima vode.

Osim što je danas počela nova školska godina, uskoro kreće i nova izviđačka godina te upis novih članova spremnih za avanture u prirodi. Iz Odreda poručuju kako će se prvi sastanak za nove i stare članove održati u subotu 11. rujna u 16 sati u Izviđačkoj kući u Ulici braće Radić 22, odnosno preko puta parka za pse na sajmištu.

Foto: Odred Izviđača Kamengrad