Održan 6. „Gitaristički susret točno u 19 i 19“

06:23h
0
Jedan od izvođača

Udruga gitarista klasične gitare Allegro iz Koprivnice održala je u srijedu 29.03., svoj 6. „Gitaristički susret točno u 19 i 19 “ u Domu mladih u Koprivnici, koji je organiziran u suradnji sa Glazbenom školom Fortunat Pintarić.

Na koncertu je nastupilo 16 članova Udruge Allegro: Franko Golčić, Lovro Hajster, Fran Tadić, Dorotea Buhanec, Doriana Leona Jurenec, Sven Frančić, Eric Vidović, Tamara Mustaf, Helena Pribeg, Jan Samaržija, Petar Šimčić, Vedran Kučić, Dario Markulinčić, Luka Lovreković, Matija Kučić i Vanja Posavec, koji su izvodili glazbena gitaristička dijela solo izvedbama te je dijelu njih, ovaj nastup bio dio priprema za državno natjecanje u Dubrovniku te predstojeće međunarodno gitarističko natjecanje „Omiš Guitar Fest“ u Omišu , na kojima će nastupiti tijekom idućeg mjeseca, kao učenici svojih glazbenih škola.

Prisutno je bilo šezdesetak posjetitelja što se može smatrati odličnom posjetom s obzirom na karakter koncerta i bitno je naglasiti da su svi prisutni istinski uživali u nastupu svih izvođača i onih koji su tek počeli učiti svirati gitaru prije 6 mjeseci pa sve do već pravih virtuoza koji redovno osvajaju nagrade na međunarodnim gitarističkim natjecanjima. Na samom kraju koncerta posjetitelji su sve izvođače nagradili gromoglasnim pljeskom isto kao i prof. Antonia Rumenovića koji je pripremio najveći broj izvođača za nastup.

Ovo je već šesti gitaristički susret kojeg organizirala Udruga gitarista klasične gitare Allegro kojoj je cilj da se kroz ove susrete popularizira sviranje i slušanje klasične gitare među građanima u čemu je već do sada polučila popriličan uspjeh, a da su na dobrom putu potvrđuje uvijek dobra posjećenost održanih gitaristička susreta .

Na kraju koncertaZa razdoblje od 13.05.-10.06.2011. Udruga gitarista klasične gitare Allegro priprema „Mjesec klasične gitare u Koprivnici“ u sklopu kojeg će se održati: 1. „KOPRIVNICA CLASSICAL GUITAR WEEKEND“ na kojem će samostalni koncert održati jedan od najperspektivnijih mladih gitarista današnjice, profesor Boris Tešić, koji će ujedno u dva dana održati satove gitare sa učenicima iz Udruge Allegro, zatim, MATURALNI KONCERT VANJE POSAVCA , 7. „GITARISTIČKI SUSRET TOČNO U 19 I 19“ i finalno 2.KONCERT KLASIČNE GITARE. Članovi Udruge očekuju dobru posjećenost na sva četiri koncerta i to iz svih dijelova Hrvatske što će biti dodatna promocija za grad Koprivnicu kao i za konačni cilj ove mlade Udruge: Pozicioniranje Koprivnice kao obrazovnog središta za učenje klasične gitare u ovom dijelu Europe.