Bug Future Show

Održan najveći tehnološki spektakl u regiji

09:00h
0
Keynote predavanje Goranka Fižulića // Foto: Matija Gudlin
Keynote predavanje Goranka Fižulića // Foto: Matija Gudlin

U zagrebačkom kinu Europa mnoštvo geekova i fanova tehnologije okupilo se na najvećem regionalnom tehnološkom događaju – Bug Future Showu. Prema procjenama organizatora tijekom dana ovim tehnološkim događajem prošlo je više od 1500 posjetitelja.

Program se paralelno odvijao u dvije dvorane, a o budućnosti IT-a govorilo je 35 tehnoloških eksperata. Jedan od sponzora događaja bilo je veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u RH, a veleposlanica Julieta Valls Noyes održala je uvodni govor.


A New Time Zone bila je sadržajna okosnica ovogodišnjeg showa, a brojni govornici na sebi svojstven način poveli su sudionike u nove dimenzije. Među ključnim predavačima bili su Shawn G. DuBravac, jedan od čelnih ljudi čuvenog CES-a, Toni Milun, najpopularniji profesor matematike na internetu, i Darian Škarica, najveći regionalni ekspert virtualne stvarnosti.

Dragan Petric, izvršni urednik Buga i direktor sadržaja Bug Future Showa, zajedno s Bojanom Mušćetom iz HT-a i pobjednicima Idea Knockouta izveli su scenski nastup tijekom predavanja na kojem su posjetiteljima prenijeli iskustva sa sajma potrošačke elektronike u Las Vegasu.

Posjetitelji su osim zanimljivih predavanja i panel rasprava u foajeu imali priliku isprobati prezentirane uređaje, a najveća gužva stvorila se oko HTC-ovog štanda na kojem su se vršile prijave za testiranje HTC Vivea koji nas vodi u virtualnu stvarnost.

Kao šećer na kraju održana je panel rasprava između hrvatskih internet zvijezda – Borne Sora iz NewsBara, Dita Ćaćinog s facebooka te youtubera Davora Gerbusa i Ivane Blažoti.

 

čitam...