koprivnička gradska vijećnica

Održan seminar o ulozi vijeća i predstavnika nacionalnih manjina

14:59h
0
Seminar // Foto: KC-KŽ županija
Seminar // Foto: KC-KŽ županija

Raspravljalo se o jačanju uloge vijeća i predstavnika nacionalnih manjina te njihovoj povezanosti s predstavnicima lokalne i regionalne samouprave, poteškoćama u ostvarivanju prava zajamčenih Ustavom o pravima nacionalnih manjina, a prisutni su se upoznali i s primjerima dobre prakse.

Vladin Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina održao je seminar o ulozi i unaprjeđenju rada vijeća i predstavnika nacionalnih manjina u koprivničkoj gradskoj vijećnici.

Seminaru su prisustvovali i Branko Sočanac, ravnatelj Ureda, Aleksandar Tolnauer, predsjednik Savjeta za nacionalne manjine, Sulejman Tabaković, predstavnik Ministarstva uprave, Ivan Pal, zamjenik koprivničko-križevačkog župana, i Mišel Jakšić, zamjenik koprivničke gradonačelnice.

Tom prilikom raspravljalo se o jačanju uloge vijeća i predstavnika nacionalnih manjina te njihovoj povezanosti s predstavnicima lokalne i regionalne samouprave, poteškoćama u ostvarivanju prava zajamčenih Ustavom o pravima nacionalnih manjina, a prisutni su se upoznali i s primjerima dobre prakse.