Održana 94. međunarodna biciklistička tura “Panonska paleta II”

15:26h
0
Održana 94. međunarodna biciklistička tura "Panonska paleta II"

U nedjelju 4. rujna 2011. godine u Koprivnici se održala Međunarodna biciklijada u organizaciji kluba Biciklin i mađarskog kluba  Zöldpont Életmódklub Kaposvár koja je jedna od aktivnosti u okviru projekta Panonska paleta II.

Panonska paleta II kao projekt oživljavanja kulturnih, turističkih i sportskih događanja Hrvatskoj i Mađarskoj putem promoviranja događanja u projektnom području sufinanciran iz programa IPA Mađarska-Hrvatska službeno je započeo Podravskim motivima te se nastavio Renesansnim festivalom i Međunarodnom biciklijadom u Koprivnici.

Održana 94. međunarodna biciklistička tura "Panonska paleta II"U okviru Međunarodne biciklijade biciklisti su razgledali Koprivnički muzej bicikala na otvorenom te sam grad. Osim turističke i sportske promocije i suradnje Međunarodna biciklijada bila je i svojevrsna kulturna manifestacija budući da su biciklisti posjetili i Renesansni festival gdje su mogli uživati u dosad najbogatijem kulturnom programu te nastupima srednjovjekovnih ansambala, viteških streličarskih turnira, nastupima mušketira i haramija i ostalim atrakcijama.

 

Gradonačelnik, gospodin Zvonimir Mršić prigodno je pozdravio posjetitelje Međunarodne biciklijade i naglasio nužnost povezivanja kulturnih institucija u prekograničnom području kroz intenziviranje suradnje. Suradnja ostvarena u okviru ovog projekta stvara prostor za umrežavanje i širenje kulturnih i turističkih aktivnosti.

Održana 94. međunarodna biciklistička tura "Panonska paleta II"Zamjenik gradonačelnika, gospodin Dražen Pros, izrekao je dobrodošlicu mađarskim partnerima na mađarskom jeziku. U svom obraćanju je naglasio je važnost provođenja projekta Panonska paleta II i istaknuo da je upravo projekt Panonska paleta II primjer održivog razvoja u prekograničnom području budući da je projekt nastavak Panonske palete sufinancirane iz Interreg-CARDS/PHARE programa u 2007. godini.

Budući da su hrvatski i mađarski partneri iskazali veliki interes za Međunarodnu biciklijadu u okviru projekta Panonska paleta II sljedeće godine bit će organizirana Biciklijada u Kapošvaru kojoj će moći prisustvovati svi zainteresirani.