Održana promocija Podravskog zbornika

12:54h
0
Urednik Dražen Ernečić / Foto: Zoran Stupar

U Kinu Velebit danas je održana promocija 37. broja Podravskog zbornika. Kao i u svakom broju dosad,  u zborniku se na 288 stranica objavljuje mozaik naslova autora iz ludbreške, koprivničke, đurđevačke i pitomačke Podravine. U ovom broju svoje mjesto našla su 32 autora.

Ovaj Podravski zbornik, kako je rekao urednik Dražen Ernečić, posvećen je brojnim značajnim obljetnicama: 20. obljetnici hrvatske samostalnosti, 80. obljetnici naive i hlebinske slikarske škole, u kojem kontekstu su predstavljeni Mijo Kovačić i Ivan Večenaj, 110.obljetnici rođenja Krste Hegedušića, 130. obljetnici Crvenog križa Koprivnica, 60. obljetnici života i 40. književnog rada Božice Jelušić, 110. obljetnici Hrvatske seljačke zadruge i 100. godišnjici Marvogojske udruge u Đurđevcu. 

” I u ovoj recesijskoj godini Zbornik je izdan u 1000 primjeraka zahvaljujući brojnim sponzorima koji prate ovu ediciju od njenog početka, a ponajviše Gradu Koprivnici koji izdvaja polovicu novca koja je potrebna za njegovo objavljivanje.”, rekao je Ernečić.