Održana sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova

07:54h
0

Županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova je održalo 29. sjednicu, na kojoj je dogovoren nastavak kampanje «Politika treba žene». Predsjednica Verica Rupčić upoznala je člana/ice s nastavkom kampanje, koji je usmjeren srednjoškolcima.

Ravnateljima svih srednjih škola na području županije je upućen dopis, kojim su pozvani da se uključe u ovu kampanju, kako bi zajednički informirali učenike/ce o potrebi podrške uravnoteženim listama na predstojećim lokalnim izborima. Posebice je važno senzibilizirati učenike/ce, koji će po prvi puta izaći na izbore u svibnju ove godine te odlučivati o predstavnicama/ima u tijelima JLS. Uz dopise su u škole poslani promidžbeni materijali-letci sa zamolbom da se o kampanji informira učenike te da se letci učine dostupnima učenicima na info-pultovima ili predvorjima škola.

Predsjednica V.Rupčić je predložila ravnateljima da se u dogovoru mogu održati predavanja u okviru nastavnih sati, koji obrađuju takvu tematiku. Također je istaknula da je PZRS otvoreno za suradnju svake vrste uz očekivanje prijedloga iz srednjih škola s ciljem uspješne provedbe kampanje te se očekuju povratne informacije.

Povjerenstvo je odlučilo obilježiti Međunarodni dan žena izložbom fotografija „Žene u ruralnom razvoju RH”, čije će otvorenje s prigodnim programom biti upriličeno 8.ožujka u 18 sati u galeriji Centar 2 u Đurđevcu.