Osnovna škola Đuro Ester

Održana smotra učeničkih radova iz područja građanskog odgoja i obrazovanja

15:00h
0
Smotra // Foto: KC-KZ županija
Smotra // Foto: KC-KZ županija

Sudjelovalo je 16 učenika i sedam mentora iz triju škola i to iz koprivničke Osnovne škole Đuro Ester, Osnovne škole Molve i Osnovne škole Legrad. Tom prilikom predstavili su četiri projekta

Smotra učeničkih radova iz područja građanskog odgoja i obrazovanja održana je jučer, u petak, u koprivničkoj Osnovnoj školi Đuro Ester.

Sudjelovalo je 16 učenika i sedam mentora iz triju škola i to iz koprivničke Osnovne škole Đuro Ester, Osnovne škole Molve i Osnovne škole Legrad. Tom prilikom predstavili su četiri projekta.

Učenici i njihovi mentori kroz svoje projekte upoznali su Ustav Republike Hrvatske, stekli odgovarajuće znanje, razvili vještine i stavove, a u svom radu primjenjivali su aktivne metode učenja i poučavanja, između ostalog projektno učenje, suradničko učenje, učenje u paru, igranje uloga, simulacije, rješavanje problema, socijalno učenje korištenjem informacijskih te komunikacijskih tehnologija.

Za organizaciju Smotre pobrinuli su se Koprivničko-križevačka županija, Agencija za odgoj i obrazovanje i Osnovna škola Đuro Ester, a uz Ivana Pala, zamjenika koprivničko-križevačke županije, i Sanje Prelogović, voditeljice županijskog stručnog, Smotri su prisustvovali i koordinatori građanskog odgoja u osnovnim i srednjim školama.

čitam...